Datum: 05-04-2020 - 00:32
10
sep
'19
Open Monumentendag met Plekken van Plezier.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Open Monumentendag met Plekken van Plezier.

Op zaterdag 14 september vindt de 33ste Open Monumentendag plaats, een landelijk evenement waaraan ook door de samenwerkende comités van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk weer volop wordt mee gedaan. Dit jaar is het thema ‘Plekken van Plezier’: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?...

Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie.

De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal en dat betekent dat voor sommige monumenten de accenten nu eens op een andere manier worden gelegd.

Zo gaan we in Noordwijk varend vanaf de Schiestraat naar de Hogewegse molen, met aan boord de Noordwijkse band KEUN.

Op Calorama worden de hele dag rondleidingen verzorgd waarbij ook wat te eten en te drinken wordt aangeboden.

Op Veldzicht is veel plezier te beleven aan de jaarlijkse pompoenenmarkt.

En om elkaars dorpen nog beter te leren kennen worden in de kernen van Noordwijkerhout en Noordwijk historische rondwandelingen met gids georganiseerd en u wordt er met een mooie klassiek bus naar toegebracht!

Officiële opening

De officiële opening van Open Monumentendag 2019 vindt plaats op 14 september om 10.00 uur in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen. U bent daarbij vanaf 09.30u van harte welkom.

Gedurende de dag zijn er 27 monumenten open, een vouwblad met informatie, foto’s en fietskaart is verkrijgbaar bij de monumenten, de VVV’s en de Bibliotheek.

Enkele hoogtepunten zijn:

• Lezing Plekken van Plezier: In dezelfde Oude Jeroenskerk volgt om 10.45u een lezing ‘Plekken van Plezier’ in Noordwijk door de bekende lokale historicus Koen Marijt.

• Boottocht: Om 11.30u vertrekt van het Schie KEUN: Fanfare op de boot van Ton van der Plas, naar de Hogewegse molen, met volgboot(jes) van Scouting Norvicus.

• Rondleidingen Calorama: vanaf 13.00u tot 14.00u speelt KEUN op Calorama.

• Historische rondwandeling: Voor de deelnemers aan de historische rondwandeling in Noordwijkerhout vertrekt om 13.30u de klassieke autobus van Beuk naar Noordwijkerhout. In Noordwijkerhout stappen vervolgens de belangstellenden voor de historische rondwandeling in Noordwijk- Binnen in dezelfde bus die hen naar de Voorstraat in Noordwijk-Binnen brengt.

• Concert van Crescendo: om 15.00u geeft Crescendo een concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen.

Het rijschema voor de autobus:

• 13.30uur Vertrek vanaf de dorpspomp bij het gemeentehuis aan de Voorstraat in Noordwijk Binnen naar Noordwijkerhout

• 13.45uur Vertrek van de Brink van Noordwijkerhout naar Noordwijk

• 14.45uur Vertrek van de bus van en naar Noordwijkerhout en Noordwijk

• 15.00uur Vertrek van Noordwijk naar Noordwijkerhout