Datum: 31-03-2020 - 02:53
06
sep
'19
Maak tijdens de Open Monumentendag een kunstwerk in de Maria ter Zee kerk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Maak tijdens de Open Monumentendag een kunstwerk in de Maria ter Zee kerk.

De Maria ter Zee kerk is als monument vanzelfsprekend een plek waarin geloven centraal staat. Daarnaast zijn er, dankzij Palliam, geregeld evenementen met kunst, lezingen, cursussen of concerten. Het monument is er dus niet alleen voor zingeving en levenskunst, het kan ook een plek zijn waar je je vermaakt...

Deze toegevoegde waarde staat centraal tijdens de Open Monumentendag van zaterdag 14 september a.s., dat als thema 'Plekken van plezier' heeft meegekregen. Van 11.00 tot 16.30 uur kan je in de Maria ter Zee kerk en de aangrenzende Duintuin de zomertentoonstelling 'Verleg die grens!' bezoeken. Een expositie van schilderijen, iconen, kalligrafie, modelvissersschepen en 300 topstukken gemaakt door amateurs van 4 tot 94 jaar.

Daarnaast kan je ook zelf, met veel plezier, aan de slag gaan. Onder de deskundige begeleiding van verschillende kunstenaars kan je namelijk een eigen kunstwerk gaan maken en voor een klein bedrag meenemen. Alle materiaal is aanwezig. Het geeft je de kans om niet alleen deze bijzonder vormgegeven kerk te bezoeken en de tentoonstelling te ervaren, maar ook om er meteen de creatieve kant in jezelf te ontdekken.

De Maria ter Zee kerk ligt aan Nieuwe Zeeweg 73 in Noordwijk.