Datum: 27-01-2020 - 22:35
06
sep
'19
Mevrouw Varkevisser-Ruigrok 100 jaar!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Mevrouw Varkevisser-Ruigrok 100 jaar!

Vandaag is mevrouw Varkevisser-Ruigrok 100 jaar geworden. Dat kan natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan, dus vanmorgen kwam burgemeester Hermans-Vloedbeld op de koffie. Onder toeziend oog van haar zoon en dochter vertelde mevrouw een stukje over haar lange leven...

Als geboren en getogen Noordwijkse komt mevrouw Varkevisser uit een gezin van vijf kinderen. Ze had 1 broer en 3 zussen. Voor het trouwen werkte mevrouw bij de V&D in Leiden. Na het trouwen woonde het gezin in de winter in het zomerhuis achter de woning van de ouders van mevrouw. In de zomer woonden ze in bij haar ouders, zodat het zomerhuis verhuurt kon worden aan gasten.

De echtgenoot van mevrouw Varkevisser was ambtenaar bij de gasfabriek aan de Losplaatsweg. Hij is helaas in 2006, een paar maanden voordat zij 60 jaar getrouwd zouden zijn, overleden. 

Mevrouw Varkevisser woont sinds enige tijd in woonzorgcentrum Jeroen in Noordwijk-Binnen. Tot vorig jaar liep ze met een rollator, maar na een beenbreuk is mevrouw rolstoelafhankelijk geworden. Ze ontvangt wekelijks bezoek van haar kinderen. Haar 3 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen kent ze allemaal bij gezicht, namen onthouden wordt iets lastiger. 

Mevrouw is altijd erg verzorgend geweest en was gek op feestjes binnen de familiesfeer. Verjaardagen en huwelijken werden grootst gevierd. De laatste jaren komt mevrouw niet veel meer buiten. Ze kijkt graag uit het raam en is met weinig tevreden. Zolang ze drie keer per week een zoute haring krijgt is alles prima in orde.

De post werd bezorgd vanmorgen en tot grote vreugde van mevrouw zaten daar twee bijzondere brieven bij. Eentje van het koninklijk huis en eentje van de commissaris van de Koning met de persoonlijke felicitaties. 

Vanmiddag was er nog een besloten feestje met de eigen familie. Het hele huis is getrakteerd op stroopwafels. De redactie van BlikOp Noordwijk wenst mevrouw Varkevisser-Ruigrok een feestelijke dag toe!