Datum: 27-01-2020 - 22:29
06
sep
'19
Uitbater Home naar de rechter om de nachtclub aan De Grent weer open te krijgen (Update: uitspraak rechter).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Uitbater Home naar de rechter om de nachtclub aan De Grent weer open te krijgen (Update: uitspraak rechter).

Uitbater Robert Ruigrok van Home heeft een kort geding aangespannen tegen het besluit van burgemeester Hermans-Vloedbeld om de nachtclub tijdelijk te sluiten...

Op 6 augustus  werd voor de deur van Home een explosief gevonden. Diezelfde nacht ging bij de uitbater voor zijn deur een explosief af dat voor flinke schade zorgde. Hij is toen met zijn gezin naar een andere verblijfsplaats gegaan. Zie eerder artikel geplaatst op BlikOp Noordwijk.

De burgemeester ging die dag direct over tot tijdelijke sluiting, wat later met een maand verlengt werd. Daarnaast werd er verscherpt toezicht ingesteld in het uitgaansgebied en bij het woonhuis van de uitbater.

In eerste instantie was Ruigrok het eens met de langere sluiting, ook om het onderzoek wat plaats ging vinden niet te verstoren. Waarom hij daar nu toch op terug komt, wilde hij richting rechtszaak nog niet verder toelichten. Het kort geding is donderdagochtend in Den Haag.

Update: Nachtclub Home in Noordwijk gaat dit weekeinde nog niet open. De bestuursrechter in Den Haag heeft vandaag, vrijdag 6 september, het verzoek verworpen van eigenaar Robert Ruigrok om de sluiting van zijn zaak ongedaan te maken.

De bestuursrechter nam vandaag al een besluit in de spoedprocedure. De motivatie van zijn uitspraak wordt dinsdag bekend.

Bron: Leidsch Dagblad