Datum: 29-02-2020 - 06:56
23
aug
'19
KunstRoute officieel geopend in Huis ter Duin.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

KunstRoute officieel geopend in Huis ter Duin.

Voor de vijfde keer vindt in Noordwijk de KunstRoute plaats. Dit lustrum wordt gevierd met een zeer speciale overzichtstentoonstelling in Grand Hotel Huis ter Duin. Het thema is 'When art meets poetry'...

Vanmiddag was de officiële opening van de KunstRoute in Grand Hotel Huis ter Duin. Henriëtte Kors, initiatiefnemer van de KunstRoute opende de tentoonstelling met een woord van dank richting alle sponsors. Daarna sprak gastheer Justin Noorlander van Huis ter Duin. Tevens werden alle dames die in de organisatie zitten van de KunstRoute, Henriëtte Korts, Marijke Bannink, Els van Meurs, Erna Schenk en Maddy Schwarz, in het zonnetje gezet met een uitgebreid persoonlijk woord van dank en een grote bos bloemen.

Daarna was het de beurt aan Herma van Piekeren (zang) en Laura Beekman (gitaar en zang). Zij hadden blind 6 werken gekozen en daar muziek op gemaakt. Ze wisten dus niet van tevoren welke kunstenaar het gedicht had geschreven. Alles zes gekozen kunstwerken werden door dit duo in het voetlicht gezet door middel van voordracht, zang en muziek.

De gasten konden met behulp van een koptelefoon en de eigen mobiele telefoon bij elk kunstwerk een kort interview fragment van de desbetreffende kunstenaar beluisteren via een QR code. Deze zijn gemaakt door Pam Vis-Feijtes, zij is tevens één van de deelnemende kunstenaars.

Gisteren heeft BlikOp Noordwijk reeds een artikel geplaatst over de KunstRoute met alle informatie die u nodig heeft om langs de ateliers te gaan. Klik hier voor de link naar het artikel over de KunstRoute

De KunstRoute is op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus tussen 12.00-17.00 te bezoeken.