Datum: 08-12-2021 - 01:31
18
aug
'19
Slotconcert Zomerserie Muziek in Jeroen: Jaco van Leeuwen speelt Bach, Saint- Saëns en Guilmant.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Slotconcert Zomerserie Muziek in Jeroen: Jaco van Leeuwen speelt Bach, Saint- Saëns en Guilmant.

Het zevende en laatste concert in de Zomerserie Orgelconcerten op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk is op donderdag 22 augustus. Traditioneel bespeelt dan Jaco van Leeuwen zijn ‘eigen’ Knipscheer-orgel. Jaco van Leeuwen behoort tot de fine fleur van Nederlandse organisten...

Hij studeerde cum laude af aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en behaalde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna volgde hij masterclasses (o.a. bij Marie-Claire Alain) en won hij eerste prijzen op internationale orgelconcoursen.

Sinds 1986 is hij als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk in Noordwijk, alwaar hij naast het Protestants Kerkkoor tevens het Vesperkoor Noordwijk dirigeert in de maandelijks gehouden vespers. Met composities van J.S. Bach, Saint-Saens en Guilmant belooft het donderdagavond een concert te worden waarin alle aspecten van het fraaie Knipscheer-orgel en de akoestiek in de Oude Jeroenskerk maximaal tot hun recht komen. Te horen, maar ook te zien op een groot beeldscherm.

Het concert begint om 20.15 uur en na afloop wordt in het koor van de kerk, onder het genot van een drankje, nagepraat met Jaco van Leeuwen en met elkaar.

Meer informatie is te vinden op de website van Muziek in Jeroen. De toegangsprijs is € 7,-. Vrienden betalen € 5,- .

Foto: Alexander Schippers.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.