Datum: 18-01-2020 - 21:19
12
aug
'19
Goede tijden bij 8e StarBalm Strandloop.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Goede tijden bij 8e StarBalm Strandloop.

Het mooie weer en het harde strand zorgde voor gunstige omstandigheden bij de 8e Strandloop. Veel van de klassementslopers konden een mooie tijd neerzetten. Voor een aantal lopers was het zelfs de beste tijd van deze zomer. Dat gunstige weer trok veel zogenaamde losse lopers, een record van 115 mensen die de uitdaging van een strandloop ook wel een keer wilden aangaan...

Speaker Cock Jue introduceerde een vertegenwoordigster van Hotel aan Zee, die de 8e Strandloop sponsorde met een banaan. Na het leveren van de inspanning van een Strandloop, of het nu 2, 4 of 8 kilometer is, kun je een banaan best wel gebruiken. Een leuke bijzonderheid was de prestatie van de 8-jarige Douwe die met z’n vader de 8 kilometer had gelopen. Als je er dan ook nog bij stil staat dat het de 8e loop was op 8 dag in de 8 maand, levert dat toch een speciale cijferreeks op!

Er volgen nog twee lopen, te weten op 15 en 22 augustus. De loop van 22 augustus is de vervanging van de afgezegde loop van 25 juli vanwege de hittegolf. Op die avond vindt ook de prijsuitreiking plaats. Er zijn nog een paar klassementen waar de strijd nog niet is gestreden.