12
aug
'19
Olga Zhukova in zesde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Olga Zhukova in zesde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen.

Donderdag 15 augustus geeft de Russische Olga Zukova een concert op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in het kader van de Zomerserie van Muziek in Jeroen. Olga heeft het uiterlijk van een popster, maar is in het dagelijks leven een zeer getalenteerde organist...

De talrijke prijzen die ze won en de daaruit voortvloeiende optredens in heel Europa zijn daarvan het bewijs. Het concert in Noordwijk is haar eerste concert in Nederland. Olga Zhukova speelt vanaf heer vijfde jaar piano en studeerde aan de Modest Mussorgsky-muziekschool in St. Petersburg. Daarna aan de befaamde Haute École de Musique de Lausanne waar ze haar diploma met onderscheiding behaalde. Olga volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Hans Fagius en Wolfgang Zerer.

Ze geeft regelmatig concerten in Rusland, Zwiserland en Duitsland. Onlangs nog in de Tonhalle in Zürich. Na het winnen van een concours in Wuppertal kreeg ze CD-contract bij Radio WDR-3.

Op het programma voor a.s. donderdag staan werken van o.a. J.S. Bach ('dorische' Toccata en een bewerking van het koraal ’Jesus bleibet meine Freude’), Philipp Glass, Arvo Pärt en Felix Mendelssohn.

Het concert begint om 20.15 en is behalve ook te zien via een groot beeldscherm. Na afloop wordt onder genot van een drankje nagepraat met de organist en de bezoekers. Op het Kerkplein kan gratis worden geparkeerd.

Fotograaf: Daniil Rabovsky