Datum: 01-06-2020 - 04:03
07
aug
'19
Bloemenfestival in de NH Kapel geopend.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Bloemenfestival in de NH Kapel geopend.

Vanavond is door Wethouder Sjaak van den Berg het Bloemenfestival officieel geopend. In de sfeervolle NH Kapel in Noordwijk zal ook dit jaar een fleurig Bloemenfestival plaatsvinden. Er is een grote verscheidenheid aan duizenden kleur-en geurrijke bloemen en planten te bewonderen. Bijna 9000 stelen zijn gestoken in prachtige creaties...

Een bezoek aan dit festival is zeker de moeite waard. Van woensdag 7 augustus tot en met zondag 11 augustus is een zee van artistieke bloemenarrangementen te bewonderen. Deze zijn gemaakt door de arrangeur Jessica Keet. Dit jaar staat Noordwijk in het thema van Cultuur Verbindt en dit wordt tijdens het Bloemenfestival mooi benadrukt in de decoraties, zoals onder andere de Vuurtoren van Noordwijk. 

Vandaag, nog vóór de opening, zijn er al bijna 2800 bezoekers een kijkje komen nemen. De entree is gratis. 

Zaterdag 11 augustus is de Flowerparade Rijnsburg, die via Rijnsburg en Katwijk rond 18.30 uur aankomt in Noordwijk. Route: Beeklaan/Boekerslootlaan, Van Limburg Stirumstraat, Raadhuisstraat, Nieuwe Zeeweg, Huis Ter Duinstraat, De Grent, Koningin Wilhelmina Boulevard, Vuurtorenplein, Parallelboulevard.

Zondag 12 augustus zijn de praalwagens van de Flowerparade te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard en vanaf 12.00 uur start het Bloomingfestival op de Oranjepromenade met circa 100 kramen.

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)