Datum: 12-12-2019 - 01:39
05
aug
'19
Vijfde concert in Zomerserie 2019 met Aart Bergwerff op Maarschalkerweerd-orgel.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Vijfde concert in Zomerserie 2019 met Aart Bergwerff op Maarschalkerweerd-orgel.

Op donderdag 8 augustus vindt voor de tweede keer dit jaar een concert in de Zomerserie plaats in de R.K. Jeroenskerk. Aart Bergwerff, die in de afgelopen jaren al een aantal keren optrad in de Oude Jeroenskerk, bespeelt dan het imposante Maarschalkerweerd-orgel. Aart Bergwerff is een echte grootheid onder de Nederlandse organisten. Hij speelt al orgel vanaf zijn 7e (!) jaar...

Na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium oriënteerde hij zich verder in het buitenland. Hij besloot zijn studie bij Marie-ClaireAlain in Parijs met het behalen van de Prix de Virtuosité. Aart won prijzen op diverse orgelconcoursen en werd een aantal keren onderscheiden voor zijn bijdragen aan de orgelcultuur. Aart is hoofddocent aan het Rotterdams Conservatorium en organist van de Grote-of O.L.V.-Kerk in Breda en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Flentrop-orgel.

Op het programma van donderdag staan o.a. werken van Felix Mendelssohn, Stravinsky (de Vuurvogel) en Léon Boëllmann en ook het liefelijke Rhosymedre van Ralph Vaughn Williams. Dat laatste stuk was ook te horen in het tweede concert van de serie op het Knipscheer-orgel. Leuk om de uitvoeringen met elkaar te vergelijken.

Na afloop van het concert dat om 20.15 uur begint, wordt nagepraat onder het genot van een drankje. Zie ook de website van Muziek in Jeroen.