Datum: 15-08-2020 - 03:58
17
jul
'19
Noordwijkse Lia loopt de Nijmeegse Vierdaagse voor Campagneteam Huntington (update foto's).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijkse Lia loopt de Nijmeegse Vierdaagse voor Campagneteam Huntington (update foto's).

De Noordwijkse Lia Olthof van Rhijn loopt voor de zesde keer de Nijmeegse Vierdaagse. Haar man is begonnen met het lopen van de vierdaagse en zij stond de eerste jaren, met de kinderen, aan de kant om hem aan te moedigen. Daardoor wilde Lia ook de uitdaging aangaan en ervaren hoe het nu voelt om een flinke afstand te lopen...

Dag 1 en dag 2 zijn ondertussen achter de rug. Dag twee was wederom een klein feestje om te lopen. De Nijmegenaren en de overige lopers maken het tot een mooi geheel. Lia en haar man Jan zijn een beetje gesloopt, maar morgen gaan ze de uitdaging aan van dag 3!

De collega's van BlikopNoordwijkerhout staan op de 3e dag (donderdag 18 juli) op een punt waar de 30, 40 en 50 km bij elkaar zijn gekomen net buiten Groesbeek op weg naar het plaatsje Berg en Dal. Op de beroemde Zevenheuvelenweg in het parcours staan ze aan de rechterkant in de omgeving van de kruising met de Derdebaan vlak voor de Canadese oorlogsbegraafplaats.

Twee maal liep Lia 40 km en drie maal de 50 km. Deze keer gaat ze weer voor de 50 km. Lopen is veel fijner dan aan de kant staan. Het is de eerste keer dat Lia zichzelf aan een goed doel koppelt. Haar man loopt de vierdaagse voor de 12e maal. Ze logeren voor de twaalde maal bij Heumens Bos waar ze een mobile home gehuurd hebben.

Lia heeft als goed doel Campagneteam Huntington uitgekozen. Ze ziet met eigen ogen wat Huntington met een jong meisje doet. Momenteel is het onderzoeksteam heel hard aan het werk om een medicijn te ontwikkelen om de ziekte te behandelen. Ze zijn al heel dichtbij en met uw gift komen ze nog een stukje dichterbij. Lia gaat zich inzetten voor alle anderen die, in de toekomst, geholpen kunnen worden. 

Via deze link kun je Lia volgen met haar sponsorloop en uiteraard ook doneren!

De redactie van BlikopNoordwijk wenst Lia en haar echtgenoot ontzettend veel succes met de Nijmeegse Vierdaagse. We blijven de komende dagen Lia volgen en zullen regelmatig een update plaatsen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)