Datum: 17-10-2019 - 00:34
10
jul
'19
Opnames film 'de Fanfare' in volle gang.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Opnames film 'de Fanfare' in volle gang.

Naar aanleiding van het gemeentelijke themajaar ‘Cultuur Verbindt’ is er de afgelopen maanden al hard gewerkt aan het realiseren van een speelfilm in de sfeer van ‘Fanfare’ van Bert Haanstra...

Harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk nam, door het winnen van de cultuurprijs, het initiatief om in samenwerking met de andere muziekverenigingen uit de kernen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk een eigen versie van deze film te maken. De samenwerking werd onder andere ook gezocht en gevonden bij de diverse toneelverenigingen van de kernen.

Voor de film met als titel: ‘Cultuur & Vriendschap’ hebben inmiddels vele muzikanten en figuranten van verschillende verenigingen hun enthousiaste, bijzondere en creatieve bijdragen geleverd. De afdeling Multi Media van ’s Heerenloo verzorgt het camerawerk en de montage.

Afgelopen week waren er opnames op en rondom de Leidsevaart env anaf het water klonk de muziek van de ‘Fanfare in Es’. Een bijzondere gewaarwording voor de toevallige passanten. In de komende periode worden nog enkele opnames gemaakt. Voor zaterdag 31 augustus worden alle inwoners uit de kernen van de Gemeente Noordwijk uitgenodigd om als figurant in het publiek aanwezig te zijn bij de grote afsluitende scène op het (Verkade) plein bij de Katholieke Sint Jeroenskerk aan de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk Binnen. Deze opnames vinden plaats van 14.45-15.15 uur. Aansluitend zal het concert van de Play In plaatsvinden welke is georganiseerd door Excelsior. Hopelijk zien wij u dan!

Voor meer informatie over de film kijk op de website van Film Fanfare Noordwijk.

foto: Richard v Egmond