Datum: 17-10-2019 - 00:10
06
jul
'19
Hengelsportvereniging De Sportvisser reikt cheque uit aan KiKa.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Hengelsportvereniging De Sportvisser reikt cheque uit aan KiKa.

Vanmiddag is in het clubgebouw van Hengelsportvereniging De Sportvisser een cheque uitgereikt aan KiKa. Het geld is opgehaald tijdens het NK Makreel roken op 1 juni jl...

Rien van KiKa was aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Hij hield een woordje waarin hij uitlegde over het ontstaan en het belang van KiKa. De genezingskans voor kinderen met kanker is enorm gestegen doordat KiKa geld inzamelt voor onderzoek. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. 

Wethouder Sjaak van den Berg gaf in zijn woordje aan hoe belangrijk het is om voor dit doel geld in te zamelen. Hij vind het vreselijk mooi dat er met een evenement als het NK Makreel roken zoveel geld is opgehaald. Honderden makrelen zijn grif gegeten nadat ze gerookt waren, met veel deelnemers aan het NK, met Kees van Duijvenvoorden als winnaar. Rederij Cornelis Vrolijk heeft meer dan 600 makrelen beschikbaar gesteld voor dit NK en het goede doel. Tijdens het NK heeft Hengelsport Ons Stekkie en Schut & Partners Bewindvoerders en Curatoren BV uit Katwijk met ieder €500 het bedrag nagenoeg verdubbeld wat reeds was opgehaald. 

Voorzitter Peet van Dam van de Hengelsportvereniging en Rien van KiKa ondertekenden de cheque onder toeziend oog van alle vrijwilligers die aan het evenement hebben meegewerkt. Tijdens het formeren van de groepsfoto kwam er nog een grote verrassing naar voren van sponsor Hengelsport Ons Stekkie en Schut en Partners. Zij vinden het zo'n mooi initiatief, kinderen hebben tenslotte de toekomst, dat zij ter plekke een extra donatie van €1000 hebben gedaan. Daarmee kwam het bedrag uit op €3200,00.

Hengelsport Ons Stekkie is een dagbesteding voor mensen met een beperking en is gevestigd aan de Haven 7 te Katwijk. Dagelijks verzorgen de dagbesteders het aas zoals maden, wormen alsmede zeepieren. Om de dag wordt er vers zeewater gehaald om de zeepieren op optimale conditie voor de vissers te houden. Daarnaast wordt er een winkel gerund. Er is een uitgebreid assortiment voor zowel de zoetwater- als de zeevisser. Het contact met klanten en het dagelijks bijhouden van de voorraad, administratie en winkel vinden de dagbesteders helemaal het einde. Middels vaste schema's en structuur wordt er vorm gegeven aan een zinvolle dagbesteding. Maar daarnaast zijn cliënten van de dagbesteding ook lid van De Sportvisser. De warmte die de cliënten ontvangen van de vereniging, waar ze zelfstandig naar toe kunnen en waar ze zichzelf kunnen zijn, is voor Ons Stekkie heel waardevol en dat was ook reden voor Ons Stekkie om mee te doen aan de actie voor KiKa.

{gallery}11613{/gallery}