Datum: 17-10-2019 - 00:07
07
jul
'19
Noordwijker Vincent Roos bij finale Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019 (update + uitslagen).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijker Vincent Roos bij finale Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019 (update + uitslagen).

Meer dan 180 pokerspelers streden op zaterdag 6 juli tegen elkaar om uit te maken wie zich een jaar lang de kampioen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019 mag noemen. Tijdens ruim 140 voorrondes door heel Nederland konden spelers zich plaatsen voor de landelijke finale. Vincent stuurde de volgende update naar de redactie...

Het was een fantastische en goed georganiseerde dag. In het begin ging het wel goed. Met de eerste pauze stond Vincent met zijn stack in de top 5. Maar daarna bleef hij ongeveer gelijk. Met de dinerbreak had hij niet veel fiches meer over. Vlak na de dinerbreak viel het doek.
Vincent is 91ste geworden en daarmee in de middenmoot geëindigd. De andere Noordwijkse deelnemer Roy de Heer is 18de geworden en heeft het wat beter gedaan dan Vincent.  Vanaf september gaat het nieuwe seizoen weer van start en hopelijk kan Vincent zich dan weer plaatsen voor de finale. Tegelijkertijd begint dan ook het teampoker-kampioenschap. Ook daar gaat Vincent met the Coinflip Winners weer aan meedoen.

Vincent Roos uit Noordwijk heeft zichzelf gekwalificeerd voor de finale door een voorronde in Zandvoort te winnen. Hij heeft aan 8 voorrondes mee gedaan en ziet poker als een leuke hobby en een gezellige avond uit. Er wordt altijd via het principe Texas Hold'm gespeeld. Op zaterdag 6 juli om 13:00 barst de strijd los in Hotel de Heerlickheijd te Ermelo. Van januari tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 lokale pokerkampioenschappen door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. Meer dan 9.000 pokerspelers waagden een poging. De winnaar van een kampioenschap plaatste zich automatisch voor de finale. Uiteindelijk zijn het 182 spelers gelukt om zich te kwalificeren voor de finale.

De spelers komen uit alle windstreken van Nederland. Het ONK Poker is een pokerkampioenschap voor recreatieve pokerspelers. Deelnemen kost €12,50 en de deelnemers strijden om de titel “Winnaar Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019". Sommige deelnemers doen wel meer dan 40 keer mee en willen koste wat kost zich plaatsen voor de finale. Voor de deelnemers die zich geplaatst hebben is het al een hele prestatie om ruim 9.000 pokerspelers achter zich te laten. 

Tijdens de finale strijden de pokerspelers alleen voor de eer. De winnaar van het kampioenschap is de beste amateur pokerspeler van Nederland. Toch kan deze finale ook een mooi gevolg hebben voor de deelnemers, want zij maken kans om opgenomen te worden in Team ONK Poker. Dit professionele pokerteam speelt internationale toernooien. Zo wist eerder een lid van het team meer dan €30.000 te winnen. Goede spelers worden ook gescout en maken kans op een mooie transfer. Er zijn voor de winnaars geen geldprijzen te winnen omdat dit niet mag in Nederland, maar de winnaar mag op kosten van het ONK in het buitenland deelnemen aan een aantal pokertoernooien. De finale is een hele belevenis waar elke pokerliefhebber bij aanwezig wilt zijn. De finale wordt live online uitgezonden en voorzien van deskundig commentaar. Deze finale is te volgen op www.onkpoker.nl.

Ook Roy de Heer uit Noordwijk heeft de finale behaald morgen, de redactie van BlikopNoordwijk wenst beide spelers ontzettend veel succes!

 

Foto: Vincent Roos (privébezit)