Datum: 28-02-2020 - 18:38
02
jul
'19
Zeer gezellige afsluiting van Fluks beachkorfbal toernooi.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Zeer gezellige afsluiting van Fluks beachkorfbal toernooi.

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen vond afgelopen zaterdag op het strand de 28e editie van het door Fluks georganiseerde beachkorfbaltoernooi plaats. 56 teams uit het hele land gingen in de verzengende hitte de strijd aan om de felbegeerde eerste plaatsen. Dankzij de vele vrijwilligers werd het een prima middag. Desgevraagd vertelt 1 van de deelnemers, Diede uit Den Bosch: “jullie noemen dit Koele Costa?”, terwijl om haar heen verscheidende mensen een sprint trekken om aan het hete zand te ontsnappen...

Op 9 velden werd onder leiding van scheidsrechters uit heel Nederland gespeeld voor zowel junioren als senioren, waarbij vooral lol en sportiviteit om voorrang streden. Mede doordat de organisatie een ieder veelvuldig adviseerde veel te drinken, danwel af en toe de zee in te gaan, haalden alle korfballers zonder kleerscheuren de eindstreep, waarna men massaal naar het Fluks Sportpark trok.

Hier was de BBQ dit jaar eens vervangen door een nieuw concept: “All You Can Snack”. Een gouden greep van de organisatie, want toen de kar om 20.00 vertrok had een ieder zijn buik prima gevuld en kon het “Oktoberfest”, het thema van dit jaar, aanvangen voor de ruim 150 aanwezigen. Een groot aantal heren had zich dan ook omgekleed in heuse Oostenrijkse lederhozen en vele dames verschenen in een prachtige Dirndl jurk. “Mooi hoe ze dat hier bij Fluks elk jaar weer voor elkaar boxen”, vertelde Bert uit Hoogeloon.

Uiteindelijk bleven ruim 100 gasten in tenten slapen op het Fluksterrein, hetgeen probleemloos verliep, volgens securitymedewerker Richard. Na een prima verzorgd ontbijt vertrok een ieder weer huiswaarts. “Volgend jaar komen we met nog meer teams, reken daar maar op” , wordt er nog nageschreeuwd vanuit de laatste auto. Kortom, het was weer een zeer geslaagde editie.

Hoewel bijzaak tijdens dit toernooi, kunt u desgewenst voor uitslagen kijken op: http://www.beachkorfbal.eu/nl/live/.