Datum: 15-08-2020 - 04:38
08
jun
'19
Wèl Korenfestival Noordwijk en live muziek op afgelaste Markt onder de Linden.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wèl Korenfestival Noordwijk en live muziek op afgelaste Markt onder de Linden.

Markt onder Linden was dan wel afgelast vandaag door de harde wind, een aantal andere geplande activiteiten konden gelukkig wel door gaan. Het Korenfestival Noordwijk, gehouden in de R.K. St. Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen, werd vanmorgen geopend door wethouder Sjaak van den Berg...

12 koren uit de streek gaven acte de présence. Tussen 10.30 en 17.00 kwam er elk half uur een ander koor aan bod. Eén koor stak toch wel qua bijzonderheid met kop en schouders boven de andere koren uit, Het Nederlands Gebaren Koor. Het koor bestaat uit leden vanuit heel Nederland en laat zien dat muziek beleven op heel veel manieren kan. Ook als je doof bent geworden of slecht hoort. De leden van het koor zijn plots-, laat- of vroegdoof, slechthorend, doofblind of horend en allen maken zij gebruik van NmG, een vorm van gebarentaal, waarbij de spreektaal wordt versterkt door ondersteunende gebaren.

Het Nederlands Gebaren Koor heeft vandaag het Korenfestival Noordwijk geholpen om het festival ook toegankelijk te maken voor doven- en slechthorenden. Naast de ringleiding door de een gedeelte van de kerk, waren er tolken (NGT, NmG, Schrijf- en muziektolken) aanwezig om ook de muziek van de andere koren te vertolken. Er waren grote schermen neergezet zodat de tolken goed te volgen waren. Daarnaast liepen op schermen de teksten mee, zodat iedereen ook kon lezen wat er gezongen werd. 

Via de link youtube BlikopNoordwijk kunt u een kleine impressie zien van dit bijzondere koor.

Daarnaast speelde bij Hotel Royal het akoestische duo ICoustic. Met zang, piano en gitaar werden heerlijke (bekende) nummers vertolkt,  Nathalie en Jordy hebben het aanwezige publiek prima vermaakt. Klik hier voor de facebookpagina van ICoustic.

Morgen gaat Markt onder de Linden wèl door! De weersvoorspellingen zijn dan een heel stuk beter. Vanaf 11.00 uur zal de braderie in de Kerkstraat en Markt onder de Linden in de Voorstraat geopend zijn.

De foto's zijn gemaakt door BlikopNoordwijk en Richard van Egmond. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)