Datum: 21-09-2019 - 19:46
26
me
'19
Palliam: spannende Pilgrim Fathers Complot Walk in Leiden.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Palliam: spannende Pilgrim Fathers Complot Walk in Leiden.

 Als schrijver brak Jeroen Windmeijer vorige jaar definitief door met z'n roman ‘Het Pilgrim Fathers Complot’. Een reuze spannend boek dat zich afspeelt in Leiden en waarin hij feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar weet te verbinden...

Jeroen zal op zondag 2 juni van 14.00 tot 16.00 de gids zijn tijdens een wandeling langs allerlei plekken in Leiden waar de Pilgrim Fathers aan het begin van de 17e eeuw een rol hebben gespeeld. Deze mannen worden gezien als de stichters van de Verenigde Staten. Het Amerikaanse Thanksgiving zou zelfs geïnspireerd zijn op de viering van het Leidse 3 oktober. Het verbindt Leiden met de geschiedenis van de VS. Presidenten als Bush en Obama stammen zelfs af van de Pilgrims.

Als je van geschiedenis met spanning én mysterie houdt, dan is deze ‘Pilgrim Fathers Complot Walk’ er een om niet te missen. De middag start om 14.00 uur bij de Pieterskerk in Leiden. Inschrijven kan via www.palliam.nl en de bijdrage is € 15,-. Er kunnen maximaal 20 mensen mee.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma de website van Palliam.