Datum: 02-10-2022 - 21:32
19
me
'19
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw L.M. (Louky) Crama.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw L.M. (Louky) Crama.

Loco-burgemeester Sjaak van den Berg reikte op zondag 19 mei 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw L.M. (Louky) Crama uit Noordwijk. Zij wordt gezien als een persoon die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau...

De uitreiking vond plaats op zondag 19 mei 2019 om 14:00 uur bij de presentatie van de nieuwe theatergids in Theater De Muze. 

Toelichting Koninklijke Onderscheiding

Noordwijk en mevrouw L.M. Crama zijn al jarenlang met elkaar verbonden. Tien jaar geleden kreeg zij de zilveren legpenning en werd zij ereburger van de gemeente. Begin dit jaar werd zij nog uitgeroepen tot Noordwijker van het jaar 2019. In haar hele leven ontplooide zij vele activiteiten op cultureel en maatschappelijk gebied.

Onderwijs

Zij heeft maar liefst 40 jaar voor de klas gestaan en was tot 2008 leerkracht aan de Openbare Basisschool De Jutter.

Lokale omroep

Sinds 1986 is zij actief bij achtereenvolgens Noordwijk Radio, Nens en Bollenstreek Omroep. Zij begon als vrijwilliger en was jarenlang voorzitter, presentatrice en redacteur. Haar eigen programma ‘een Uurtje Cabaret’ wordt al 20 jaar met grote zorg door haar samengesteld en is populair bij de luisteraars.

Theater De Muze

Sinds 2003 is zij bestuurslid (tot 2017 in de functie van voorzitter) van Theater De Muze. Gesteld wordt dat zij als eerste voorzitter van De Muze een perfect draaiende organisatie heeft opgebouwd met meer dan 100 vrijwilligers. Ook was zij vooral verantwoordelijk voor de werving van sponsors.

Woonzorgcentrum Groot Hoogwaak

Van 2005 tot 2015 was zij lid van de Raad van Toezicht van woonzorgcentrum Groot Hoogwaak. Het lokale karakter is kenmerkend. In haar periode groeide de organisatie enorm door het ontwikkelen van thuiszorg. Zij heeft er altijd voor geijverd dat Groot Hoogwaak zelfstandig zou blijven, vanuit het oogpunt dat op deze wijze de cliëntenzorg het meest gewaarborgd zou zijn. Zij stelde de cliënt centraal.

Gemeente Noordwijk

Van 1986 tot 1994 heeft zij in de gemeenteraad van Noordwijk gezeten. Sinds 2008 is zij babs (trouwambtenaar). Zij heeft honderden huwelijken voltrokken, naar volle tevredenheid van zowel bruidsparen als van de gemeente. In die rol is zij een visitekaartje voor de gemeente.

Foto: Willem Krol

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.