Datum: 02-06-2020 - 10:29
15
me
'19
Officiële opening verbouwde Duinrand Apotheek
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Officiële opening verbouwde Duinrand Apotheek

Vanmiddag, woensdag 15 mei 2019, is de verbouwde Duinrand Apotheek officieel geopend door Wethouder Dennis Salman, bijgestaan door apothekers de heer Wouter Dessing en Quintijn de Ruiter....

De heer Wouter Dessing hield een voorwoord waarin werd gerefereerd naar een stukje geschiedenis van de apotheek. De Duinrand Apotheek opende op 19 juni 1939 de deuren, dat is dus bijna 80 jaar geleden. De kastanjeboom die naast deze apotheek staat is ook rond deze tijd geplant. De apotheek en de boom staan nog steeds, een teken dat beide een gezonde. stevige basis hebben. Mevrouw Blink heeft de de apotheek hier gevestigd. In die tijd lag de Duinrand Apotheek naast het huidige pand, zo ongeveer op de rotonde. Na mevrouw Blink kwam apotheker Ufkes en vervolgens Pieter Scholten die naast het huidige pand woont. De heer Scholten heeft in samenspraak met de gemeente het huidige pand begin jaren 80 nieuw gebouwd.

Zo'n twee jaar gelden is gestart met de planontwikkeling voor het renoveren van de Duinrand Apotheek. Het werd tijd voor een nieuwe stap in de historie van dit pand. De apotheek moest klaar gemaakt worden voor de toekomst waarbij de klanten en werknemers een goede plek geboden moest worden. Er zijn aardig wat plannen de revue gepasseerd, wat varieerde in een plan om een compleet nieuw pand neer te zetten tot een grote renovatie, wat het uiteindelijk geworden is. Het is een prachtige verbouwing geworden waar in de publieksruimte een mooie grote plek is gecreëerd, waar klanten in alle rust en met oog voor privacy uitleg kunnen krijgen over hun geneesmiddelen. De medewerkers hebben een prettige lichte werkplek met korte looplijnen gekregen. De apotheek hoopt zo de klanttevredenheid verder te verbeteren en een bijdrage te kunnen leveren aan goede lokale gezondheidszorg. 

Bron: Wouter Dessing 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)