Datum: 02-06-2020 - 11:39
13
me
'19
Sopraan en Weense gitaar in vierde Lunchconcert Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Sopraan en Weense gitaar in vierde Lunchconcert Muziek in Jeroen.

In het vierde Lunchconcert in een serie van zes op opeenvolgende dinsdagen zingt op dinsdag 21 mei de oorsprong Argentijnse sopraan Valeria Mignaco in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Zij wordt begeleid door gitariste Elly van Munster...

Valeria verhuisde in 1996 naar Nederland om zang te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar mastersdiploma won zij tal van prijzen op internationale concoursen en ontwikkelde zich verder door het volgen van masterclasses (o.a. bij Elly Ameling). Zij treedt heel geregeld op bij professionele ensembles en koren als de Cappella Amsterdam en het Groot Omroepkoor.

Elly van Munster is een multi-talent. Naast haar studie van klassieke gitaar aan het Brabants Conservatorium studeerde ze Spaans en bespeelt ze ook andere tokkelinstrumenten, zoals diverse types luit. Ze maakt deel uit van diverse ensembles waarmee zij optreedt op nationale en internationale podia.

Het programma bestaat uit liederen uit de Weense vroeg-Romantiek van o.a. Mauro Giuliani en Franz Schubert. Van de laatste is het bekende ‘Ständchen‘ te beluisteren.

Gedetailleerde info over programma en solisten is te vinden op de website van Muziek in Jeroen.

Het gratis toegankelijke concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Het is een in- en uitloopconcert dus iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil.

Na afloop is er een z.g. Open Schaal collecte.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)