Datum: 29-03-2020 - 23:33
09
me
'19
Expositie 'kunstmaatjesproject' De Duinpieper en Het Duin geopend bij Paspartoe.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Expositie 'kunstmaatjesproject' De Duinpieper en Het Duin geopend bij Paspartoe.

Wethouder Sjaak van den Berg opende vanmiddag bij Paspartoe Noordwijk de expositie van het 'Kunstmaatjesproject'. De Duinpieper en Het Duin, scholen voor speciaal onderwijs, hebben dit jaar weer mee gedaan aan het kunstmaatjesproject. Het project is gestart in februari met het thema 'Lentekriebels'. Ria de Brabander, teamleider bij De Duinpieper, geeft uitleg over het project...

Eén of twee leerlingen per klas worden gekoppeld aan een kunstenaar en samen gaan ze aan de slag. De kunstenaar doet dit op geheel vrijwillige basis. Het is heel intensief maar de leerlingen en de kunstenaars genieten enorm. Er was bijvoorbeeld een pottenbakker die al zijn spullen mee nam naar school en in de aula met de leerling ging werken. Het is dan prachtig om te zien hoe sterk geconcentreerd de leerling aan het werk is, ook al lopen leerlingen en docenten er regelmatig langs.

De kunstenaars waren in grote getale aanwezig vanmiddag bij Paspartoe om vol trots hun prachtige kunstwerken te tonen aan de aanwezigen.

Paspartoe stelt graag de expositieruimte beschikbaar voor dit prachtige project. U kunt tot half juni van maandag tot en met vrijdag de kunst komen bewonderen in de Galerie.

Ria de Brabander maakt graag van de gelegenheid gebruik om kunstenaars te vragen om zich aan te melden voor het volgende project die rond februari 2020 van start gaat.

Dankzij de financiële hulp van verschillende fondsen is het kunstmaatjesproject verschillende keren zeer succesvol uitgevoerd. Hartverwarmende ontmoetingen tussen amateurkunstenaar en kind hebben geleid tot prachtige verbindingen en originele resultaten.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS