Datum: 03-06-2020 - 18:11
20
apr
'19
Agenda Palliam: Schrijfcafé, Iona-viering en ontspannen mediteren.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Agenda Palliam: Schrijfcafé, Iona-viering en ontspannen mediteren.

SCHRIJFCAFÉ.: Op woensdag 24 april staat het schrijfcafé bij Palliam in het teken van het omstreden thema van de Boekenweek ‘De Moeder de vrouw’. Omstreden omdat sommigen hierin de passieve, aan huis gekluisterde vrouw zien, die alleen meetelt als ze kinderen heeft. Maar ook omdat twee mannen het Boekenweekgeschenk schreven over dit thema...

Aangezien we allemaal een moeder hebben, zijn er talloze verhalen te vertellen: over stoere, sturende moeders, eenzame moeders, moeders als bruggenbouwer of als kapitein. Daar is niets dufs aan. Vandaar dat je in dit Schrijfcafé ermee aan de slag zult gaan. Na het schrijven kan je je tekst met de andere deelnemers delen, maar dit hoeft niet. Je zult op zo’n ochtend ervaren wat voor een positieve effecten het schrijven en eventueel delen heeft. Het gaat daarbij niet om mooi of correct te schrijven. Je schrijft voor jezelf en ervaart hoe het is om met anderen te schrijven. En, ervaring is niet nodig: iedereen is van 10.00 tot 12.00 uur welkom! Het schrijfcafé wordt gehouden aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk en de bijdrage is € 10,-. 

IONA-VIERING: Op zondag 5 mei verzorgt de Iona Cantorij om 10.00 uur een viering in de Maria ter Zee kerk. We herdenken dan dat we in Nederland in vrijheid leven. Dat we in 1945 zijn bevrijd van de Duitse bezetting. Daarnaast is 5 mei ook een dag om te realiseren dat onze vrijheid kwetsbaar is. Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat er een einde kwam aan oorlog in de wereld. Nog dagelijks lijden mensen onder gewapend geweld en de schending van mensenrechten. Op veel plaatsen moeten mensen dagelijks vechten voor hun bestaan. 5 mei is daarom ook de dag waarop we ons bezinnen op onvrijheid elders in de wereld. In deze Iona viering zal hier met veel zang en een passend gebed aandacht aan worden geschonken. Mensen die betrokken voelen bij Iona willen zich onderling verbinden met alle mensen van goede wil over de hele wereld. Dit om samen te werken, zich te bezinnen en te bidden voor gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping. De Maria ter Zee kerk ligt aan Nieuwe Zeeweg 73 in Noordwijk en de bijdrage is vrijwillig.

ONTSPANNEN MEDITEREN: De laatste keer dit seizoen. Op zondag 28 april start om 19.30 uur bij Palliam de meditatieworkshop ‘Tijd voor jezelf’. Deze avond is voor zowel beginners als voor de wat meer gevorderden. De gedachte is dat je kunt leren om overal en tussen van alles door te mediteren. Er is niets zweverigs aan. Volgens cursusleider Marije Groenewoud is het een vaardigheid die je, door te oefenen goed kunt leren. In deze cursus krijg je allerlei praktische meditatie oefeningen. Door bewust te zijn van je ademhaling ontstaat er niet alleen stilte maar ook ruimte in je hoofd en verbondenheid met een groter geheel. Mediteren leert je relativeren en negatieve gedachten vervangen door positieve. Je zult meteen merken wat dat met je doet. Makkelijk zittende kleding en warme sokken zijn handig om mee te nemen. Marije geeft geregeld workshops over mediteren, mindfulness en het effect van bewustwording. 

Inschrijven voor de bijeenkomsten of voor het volledige programma zie de website van Palliam.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. 

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)