Datum: 03-06-2020 - 18:46
18
apr
'19
60-jarig bruidspaar Van der Luyt-Schuurman
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

60-jarig bruidspaar Van der Luyt-Schuurman

De heer Kees en mevrouw Gerrie Van der Luyt-Schuurman waren op 16 april 2019 60 jaar getrouwd! Inmiddels 81 en 80 jaar oud, in het rijke bezit van 3 kinderen en 8 kleinkinderen. Het bruidspaar kreeg bezoek van Loco-burgemeester Sjaak van den Berg...

Sinds 1974 is het echtpaar woonachtig aan het Willem-Alexanderpark. Toendertijd konden zij daar een kavel kopen en zelf een huis bouwen. Zij wonen er nog steeds met veel plezier. Gerrie doet alles nog zelf in huis. Kees is dan wel geboren in Leiden, zoals hij zelf zei omdat hij dwars lag, maar opgegroeid in Noordwijk aan Zee. Gerrie woonde tot haar 16e in Alphen a/d Rijn en verhuisde toen met haar ouders naar Noordwijk. Haar ouders hadden Pension Centraal in de Hoofdstraat. Kees komt uit een gezin van 6 kinderen en Gerrie uit een gezin van 4 kinderen.

De eerste kennismaking gebeurde op de Boulevard. Kees had Gerrie al eens zien lopen maar durfde niet goed op haar af te stappen. Een week later, in april, zag hij haar weer lopen, haalde haar in en zei: "koud weertje, he?" Het was ook koud die dag. Kees was met een vriend, en Gerrie met haar zus. Ze liepen met elkaar een eindje op, totdat Kees zijn vriend met de zus een andere kant op stuurde en 'werk' maakte van Gerrie. Hij bracht haar thuis, gaf haar meteen wat zoentjes, en het volgende afspraakje was gemaakt.

Gerrie had de jongens voor het uitkiezen, zoals Kees vertelde, maar de moeder van Gerrie zei: "Neem Kees!" Ze zag in hem de ideale schoonzoon, ook omdat hij nieuwbouwschilder was en een aardig centje verdiende. En zo geschiedde. De trouwerij vond plaats in het gemeentehuis en in de Hervormde Kerk aan de Voorstraat. Met maar liefst zes koetsen reden ze een mooi rondje door het dorp. Het feest werd gevierd in het Pension van de ouders van de bruid.

Tot september bewoonden zij het zomerhuis van de ouders van Gerrie, daarna konden zij in het woonhuis gaan wonen. Tot aan het trouwen werkte Gerrie als kamermeisje in het chique Huis ter Duin, maar daarna verzorgde zij het huishouden. In de zomermaanden werd het woonhuis verhuurd aan voornamelijk Duitsers en trokken ze zelf met de kinderen in het zomerhuis in de achtertuin. Ze hebben daar 16 jaar gewoond en vertrokken toen naar hun huidige woning.

Het feest is reeds gevierd met de kinderen en kleinkinderen bij Flamingo met een bowling en etentje. De kinderen en kleinkinderen wonen verspreidt door heel Nederland tot aan Belgie aan toe, dus bowlen was een uitstekende manier om lekker met elkaar te kunnen kletsen en bezig te zijn. Afgelopen dinsdag op de echte trouwdag ging s'morgens al vroeg de bel en werd het bruidspaar verrast met een champagneontbijt. Om 11.30 uur werd er weer aangebeld en stond Shantykoor de Zeekanters op de stoep voor een serenade. Kees heeft jaren gezongen bij de Zeekanters en Gerrie is nog steeds penningmeester. 

Kees vermaakt zich vooral met het Museum Oud Noordwijk. Elke woensdagmiddag komt daar de foto- en filmclub bijeen waar oude foto's worden bekeken en in kaart gebracht die door bezoekers worden aangeleverd. Gerrie vindt het leuk om te bloemschikken, te schilderen, lezen, borduren en in de tuin werken. Vakanties werden vroeger veel gedaan, onder andere naar Spanje, Turkije of Aruba of lekker skieen. De laatste twee jaar zijn er geen verre reizen meer gemaakt, maar omdat er kinderen in Groningen en Belgie wonen is een bezoek aan hun een mini vakantie. Kees rijdt nog steeds auto, en dat geeft het echtpaar een hoop vrijheid.

De dochter is ook aanwezig bij het gesprek en verteld dat het thuis altijd gezellig was. Vriendinnetjes kwamen graag mee omdat vader zoveel grapjes maakte. Moeder was er lief en zorgzaam en wie wilde kon altijd aanschuiven. Er waren geen ruzies maar er hing een fijne sfeer en de kinderen kregen veel vrijheid. Met hun 16e kregen ze een huissleutel en daar kon je gebruik of misbruik van maken. Misbruik was onherroepelijk de sleutel inleveren. Een keer per week gingen de kinderen stappen en moesten dan wel een half uur na sluitingstijd binnen zijn. 

De redactie van BlikOpNoordwijk feliciteert het bruidspaar van harte met hun 60-jarig huwelijk en wenst hun nog vele jaren in goede gezondheid toe.

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)