16
apr
'19
Stichting De Bloemenslinger zorgt voor een onbezorgd dagje tussen de bollen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Stichting De Bloemenslinger zorgt voor een onbezorgd dagje tussen de bollen.

Stichting De Bloemenslinger organiseert vandaag op dinsdag 16 april 2019 voor de tiende maal de Scootmobielen Bloementoertocht. Een tocht van ongeveer 25 km door onze prachtige bollenstreek. Waren voorgaande edities nogal 'nat', vandaag zijn maar liefst 80 deelnemers met een heerlijk zonnetje vertrokken....

Al vroeg werden alle scootmobielen neergezet op het plein voor het gezondheidscentrum aan de Via Antiqua in Noordwijkerhout.

Jaap Walen, Bas de Haas, Alfons Morssink en Jan Janson zijn weer enthousiast bezig geweest met de voorbereidingen: een bloemrijke gloednieuwe route, assistentie van politie, de “wegenwacht” van Welzorg voor pech onderweg, bezemwagens van Atax De vries en Taxi Brouwer, EHBO, ADL hulp van Buurtzorg en Marente, Catering van Jan de Kuijper, enz. enz. Alles wordt weer uit de kast gehaald om er ook dit jaar weer een groot succes van te maken.Vanaf 9 uur stond de koffie en thee klaar in het atrium van Munnekeweij. Ook Noordwijkse deelnemers kwamen binnen om zich aan te melden, waaronder mevrouw Erna van Wetten. ZIj rijdt voor de eerste keer mee, samen met kennissen die zij heeft leren kennen bij Reuring.

Na een speech door Jan Janson, werd Stichting de Bloemenslinger verrast door de directeur van Rabobank Bollenstreek met een cheque van 1000 euro. Nog even de huishoudelijke mededelingen van Jaap Walen en een opbeurend woordje van oud-burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout (die de hele tocht mee rijdt), en toen was het tijd om naar buiten te gaan om de juiste scootmobiel te vinden.

Pastoor Quant gaf alle deelnemers nog een zegening bij vertrek. De tocht gaat door de Bollenstreek met onderweg een goed verzorgde lunch en een drinkpauze. Rond 16.30 uur verwachten de deelnemers weer terug te zijn in Noordwijkerhout. Dankzij de sponsors is deelname aan deze tocht geheel gratis voor de deelnemers. 

Helaas heeft Stichting De Bloemenslinger aangegeven dat deze bloementoertocht de allerlaatste keer is.