16
apr
'19
'Lopen voor gras' door leerlingen van De Witte School
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

'Lopen voor gras' door leerlingen van De Witte School

Elk jaar zetten leerlingen van De Witte School zich in voor een goed doel. Vorig jaar waren ‘de ouderen’ aan de beurt en zongen de leerlingen Oudhollandse liedjes in Huize Jeroen, aten zij pannenkoeken met ouderen in de Wieken en stuurden leerlingen zelfgemaakte kerstkaarten naar ouderen...


Dit jaar bedacht de leerlingenraad van De Witte School het plan om iets te doen voor de jeugd. Het eigen schoolplein is toe aan een opknapbeurt en in samenwerking  en met steun van Verbeterdebuurt.nl en de gemeente Noordwijk hopen de leerlingen op 18 april met een sponsorloop voldoende geld op te halen om een aantal wensen te realiseren. Graag zien de leerlingen dat houtsnippers worden vervangen door kunstgras. SJC gaat de kunstgrasvelden vernieuwen en heeft al toegezegd een stuk van het oude grasveld te schenken. De wilgentunnel is toe aan een opknapbeurt, het insectenhotel is onbewoonbaar verklaard en houten stapstammen zijn verteerd. Er zijn nog meer wensen en alles bij elkaar is er veel geld nodig.

Donderdag 18 april geeft wethouder Salman om precies 14.00 uur het startsignaal voor de sponsorloop. Gedurende 15 minuten rennen leerlingen van De Witte School rondjes langs de belijning van het hockeyveld. Voor de jongste leerlingen is een parcours met kleinere rondjes afgezet. De leerlingen hebben familie, buren en andere bekenden bereid gevonden op per rondje een bedrag te sponsoren. Op 26 april wordt bekend gemaakt hoeveel de leerlingen bij elkaar hebben gelopen.