Datum: 26-06-2019 - 18:16
13
apr
'19
Opening Bloemencorso Noordwijk (foto's).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Opening Bloemencorso Noordwijk (foto's).

Vanmorgen vroeg verzamelde zich een bonte stoet genodigden in Hotel van Oranje voor de officiële opening van het Bloemencorso. Velen (vooral de dames en een enkele heer) hadden zich gehouden aan het verzoek om een mooi versierde hoed te dragen met het thema van het Corso (Changing World) of het thema van de gemeente Noordwijk (Cultuur Verbindt)...

Er werd een toespraak gehouden door voorzitter Heemskerk van het Bloemencorso, waarna het gezelschap zich naar buiten begaf voor de officiële opening. Een groep van Dans- en Balletschool Jorien Boot gaf een spetterend optreden op de boulevard en rapper Cain Slobbe (bekend van The Voice Kids) rapte een speciaal geschreven lied over het Corso. Daarna was het de beurt aan wethouder Roberto ter Hark en de ambassadeur van Thailand Her Excellency Ms. Eksiri Pintaruchiom om het corso te openen middels het doorknippen van een bloemenslinger. Het massaal toegestroomde publiek stond zoals gewoonlijk rijendik op de Boulevard om de kleurrijke stoet te bewonderen. Na afloop van de Bloemencorso stond er voor de genodigden een uitgebreide High Coffee klaar en kon er nagepraat worden. De jury had ondertussen alle prachtige hoeden bekeken en bewonderd en drie prijswinnaars uitgekozen. De winnares van de eerste prijs won een overnachting in Hotel van Oranje. 

Het Corso trekt de hele dag door de Bollenstreek om vanavond te eindigen in Haarlem.

Gedurende het hele weekend zullen er ongeveer 40 personenauto's en drie praalwagens in de 'file' staan op de Koningin Wilhelmina Boulevard. De drie praalwagens worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordwijk en de 'Vrienden van de Mooiste File van Nederland'.

Op de Koningin Wilhelmina Boulevard is er echter nog veel meer te doen en te zien vandaag en morgen. Vanavond om 19.30 uur is er een streetparade met medewerking van Tamboer- en Trompetterkorps Euroband uit Rotterdam, Drumfanfare Forum Hadriani uit Voorburg en Showkorps Excelsior uit Delft. Om 20.00 uur volgt een Taptoe van de deelnemende korpsen aan het einde van de Boulevard (vrij entree). 

Zondag 14 april zijn er vanaf 10.30 uur drie prachtige Citroen DS auto's te bewonderen. Rond 12.00 uur zullen er bijzondere oldtimers van De HAV (De Historische Automobiel Vereniging) en de A-Ford club te zien zijn. Vanaf 13.30 uur schminken voor de kinderen en om 14.00 uur zal er een bijzonder kinderentertainment starten (straattheater tot 15.30 uur). Aansluitend zal het Zeemanskoor De Noordwijkers optreden. 

Tussen 16.30 uur en 17.30 uur zal er Chinees entertainment aangeboden worden door de Chinese ambassade. Rond 18.00 uur zal het programma afgelopen zijn en zullen alle tentoongestelde auto's de Boulevard weer verlaten.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat