Datum: 22-02-2020 - 01:10
10
apr
'19
Agenda Palliam: Stabat Mater, vinger-labyrint lopen, jezelf accepteren met Latifa en de magie van mantra.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Agenda Palliam: Stabat Mater, vinger-labyrint lopen, jezelf accepteren met Latifa en de magie van mantra.

STABAT MATER IN DE MARIA TER ZEE KERK Op vrijdag 19 april vindt in de Maria ter Zee kerk van 19.00 tot 20.00 uur de verstilde viering van Goede Vrijdag plaats. De dames- en herenensembles van de bekende Schola Gregoriana Noordwijk zingen onder leiding van Rens Tienstra het bekende Stabat Mater. Deze Middeleeuwse treurzang beschrijft het meest aangrijpende moment uit het leven van Jezus...

namelijk wanneer Maria moet toezien hoe haar zoon wordt gekruisigd. De muziek zorgt ervoor dat koor en luisteraars het grote verdriet van Maria haast fysiek met elkaar kunnen delen. Naast het Stabat Mater klinken andere ingetogen gregoriaanse gezangen die koorleider Tienstra speciaal voor deze viering in eeuwenoude handschriften opzocht. Maar, hoe dramatisch deze Paasmuziek soms ook klinkt, de viering van Goede Vrijdag eindigt hoopvol en optimistisch. De Maria ter Zee kerk ligt aan de Nieuwe Zeeweg 73 in Noordwijk en de bijdrage is vrijwillig.

KOM EEN VINGER-LABYRINT ‘LOPEN’ Een labyrint hoef je niet altijd met je voeten te lopen, het kan ook anders. Op woensdag 17 april van 10.15 tot 11.30 uur kan je bij Palliam een labyrint met je vingers gaan ‘lopen’. Het labyrint is een eeuwenoude metafoor voor ons levenspad. Met een labyrint kan je ontdekken wat je echt wilt met je leven en ervaar je wat je tegenhoudt om het anders te doen. Het is ook een plezierige manier om je meditatie te starten en je aandacht naar binnen te keren. De kracht van zo’n vinger-labyrint zit in de symbolische werking. Het kan een moment van rust en bezinning geven. Marije Groenewoud zal deze ochtend op een creatieve manier begeleiden, zodat de beste meditatieve resultaten ontstaan. Je bent van harte welkom aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Opgeven is niet nodig. Je kunt er ook, zoals iedere woensdag, gezellig aanschuiven voor een kop koffie. De bijdrage is vrijwillig.

JEZELF ACCEPTEREN MET LATIFA Jezelf accepteren, lijkt dat niet vanzelfsprekend? Helaas. We zijn vaak erg kritisch voor onszelf. We leggen de lat zo hoog, alsof alleen daarboven het echte geluk ligt. Soms proberen we te zijn zoals we denken dat iedereen ons graag ziet. Allemaal complexe zaken die wat onrustig maken. Op woensdag 17 april geeft Marije Groenewoud bij Palliam van 19.30 tot 21.30 uur een rustgevende Latifa meditatie oefening. Zij kent de kracht van deze meditatie en ziet het als een stimulans om in balans te komen. Latifa is een eeuwenoude meditatie die je uitnodigt om thuis te komen bij jezelf, zoals je nu bent. Je handen raken letterlijk de zeven subtiele levenskwaliteiten van je bestaan aan. De kracht zit daarbij in de herhaling. Latifa is een eenvoudige meditatie die je stap-voor-stap op weg helpt om jezelf te accepteren. Het biedt je weer nieuwe inzichten voor het leven van alledag. Inschrijven kan via www.palliam.nl Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. De bijdrage voor deze avond is € 5,-.

DE MAGIE VAN MANTRA Op maandag 15 april geeft Ellen Spaargaren van 19.30 tot 21.30 uur een mantra workshop in de Roef (naast de Bartholomeuskerk in Voorhout). Een mantra is een enkel woord, een zin of soms een gedicht dat wordt gezongen om je gedachten tot rust te laten komen. Ook al weet je bij het zingen van een mantra soms niet precies wat je zingt, je zingt altijd wijze woorden. Mantra’s dragen hun eigen kracht al in zich, het zijn wachtwoorden. Je gebruikt een mantra om toegang te krijgen tot die ruimte waar je voelt dat alles goed is en precies zoals het moet zijn. Het leuke is daarbij dat je eigenlijk niet hoeft te kunnen zingen, meer dan je stem is niet nodig. Ben je benieuwd of dit ook iets voor je is? Kom het eens uitproberen. Je bent van harte welkom! Meer informatie en inschrijven: www.palliam.nl. De bijdrage is € 5,-.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma de website van palliam.