Datum: 29-02-2020 - 07:25
05
apr
'19
Aftrap Kunst Platform en actie 'geef een (prenten)boek cadeau' met wethouder Sjaak van den Berg (verslag + foto's).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Aftrap Kunst Platform en actie 'geef een (prenten)boek cadeau' met wethouder Sjaak van den Berg (verslag + foto's).

Het was druk vanmiddag aan de Keuvel in Noordwijk Binnen. Wethouder Sjaak van den Berg was aanwezig tijdens de aftrap van het Kunst Platform bij Galerie Binnen. Het Kunst Platform is toegankelijk voor Noordwijkse kunstenaars...

en dan voornamelijk de kunstenaars die niet in staat zijn om zichzelf te promoten. Tijdens de aftrap waren diverse kunstenaars uit Noordwijk en overige belangstellenden aanwezig. Thomas Steenvoorden, eigenaar van de fotozaak, is de initiatiefnemer van Galerie Binnen. Hij is nu ongeveer twee jaar eigenaar van de fotozaak en heeft een gedeelte van de winkel vrijgemaakt voor de Galerie. Deze middag werd de expositie van Daniël Tavenier geopend, genaamd "Landschap" met schilderijen en auqarellen geïnspireerd door zijn zoektocht naar Jeroen. Zijn werk is te bezichtigen tot 5 mei in Galerie Binnen, daarna is het de beurt aan de volgende plaatselijke kunstenaar.

Daarna ging wethouder Sjaak van den Berg door naar het Cultuurcafe, een deurtje verder, en las een stukje voor uit het prentenboek Kikker is kikker. Daar had de wethouder weinig moeite mee, daar hij thuis ook altijd voorlas uit boeken van Kikker toen zijn kinderen nog klein waren. Een aantal aanwezige kinderen mocht op het podium plaatsnemen op de grote sofa en konden zo goed luisteren naar de avonturen van Kikker. De actie "Geef een (prenten)boek cadeau" is een landelijk campagne met als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.