Datum: 03-03-2021 - 00:55
04
apr
'19
Stichting All Traffic Care (ATC) bestaat één jaar
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Stichting All Traffic Care (ATC) bestaat één jaar

Eén jaar geleden is Stichting All Traffic Care (ATC) opgericht. Stichting ATC ontzorgt heel veel verenigingen en stichtingen in de Bollenstreek die evenementen organiseren zoals optochten, braderieën en markten...

Een jaar na oprichting is de stichting gegroeid en geprofessionaliseerd. Inmiddels zijn er ruim 45 enthousiaste vrijwilligers en weten steeds meer organisaties de stichting te vinden. Het aantal evenementen is gegroeid van 31 in 2018 naar 60
evenementen in de planning voor dit jaar.

ATC biedt betaalde banen en betaald vrijwilligerswerk in de Bollenstreek. De stichting ontzorgt bij de organisatie van (grote) evenementen: Van het verkeersplan tot verkeersregelaars en uitvoering neemt ATC taken over van verenigingen.
Bestuurder Alfons Morssink: ‘Verenigingen moeten tegenwoordig aan zoveel eisen voldoen bij evenementen, dat ze dat liever aan een professionele organisatie als ATC overlaten.’

Ook zet ATC Stewards Openbare Ruimte (SOR) in, die lopend of per mountainbike aanwezig zijn op plaatsen waar veel mensen zijn en waar zij pro-actief en preventief aanwezig moeten zijn. "Deze functie is nieuw en valt precies tussen de
burger en de BOA in. Op een vriendelijke en daadkrachtige manier zorgt de SOR dat overtredingen of onjuist gedrag wordt voorkomen.” aldus Morssink.

Het gezellige team van Stichting ATC groeit snel. Zij blijft op zoek naar betaalde vrijwilligers en mensen voor betaalde banen. Voor het Bloemencorso weekend (12-14 april) is Stichting ATC nog op zoek naar Evenementen Verkeers Regelaars.

Help je graag mee het Bloemencorso veilig te laten verlopen, heb je een paar uurtjes vrij, wil je wat bijverdienen in een gezellig team in de buitenlucht? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.