Datum: 26-06-2019 - 18:17
07
apr
'19
Agenda Palliam: Lezing en gesprek: wat is geluk en hoe kan je het bereiken?
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Agenda Palliam: Lezing en gesprek: wat is geluk en hoe kan je het bereiken?

Veel dingen die we ‘geluk’ noemen zeggen alleen iets over de buitenkant, niet of je leven zinvol is en dat je jezelf waardeert. Toch probeert iedereen om gelukkig te worden. Daarbij zijn er twee ervaringen die iedereen vast herkent. De eerste is dat je gelukkig wilt zijn. De tweede is dat het je nooit helemaal lukt. Op vrijdag 12 april gaat universitair docent en priester Anton ten Klooster bij Palliam in op de vragen: ‘wat is nu eigenlijk geluk en hoe kan je het bereiken?’ ...

Vroeger was voor je geluk de binding met familie, vereniging of kerk altijd heel belangrijk. Nu lijkt het wel alsof je in je eentje zowel de schrijver als de regisseur van alle geluk bent. Is het geluk daarbij dan een gevoel, een manier van leven? Anton ten Klooster vond in de afgelopen jaren antwoorden op deze vragen zowel in het werk van de klassieke filosofen maar vooral ook bij de middeleeuwse theoloog Thomas van Aquino. Verrassend actuele antwoorden zelfs. Volgens hem is het belangrijk om te onthouden dat het geluk ons altijd ontglipt wanneer we het te hardnekkig najagen. Hat zal je alleen maar gefrustreerd maken.

Geluk valt helaas niet af te dwingen, maar moet rustig in ons leven kunnen opbloeien. En, zoals bij alle dingen die moeten bloeien, is het handig om van tijd tot tijd het onkruid er tussenuit te wieden. In deze lezing neemt Anton ten Klooster je mee in dit denken en geeft hij handvatten voor het geluk van alledag. De avond is aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk en start om 19.30 uur. Er wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd. Kom inspiratie tanken en schrijf je in op de website van Palliam.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma de website van Palliam. 

 Foto: Anton ten Klooster (in New York)

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat