Datum: 29-05-2020 - 01:38
25
mrt
'19
Eerste Youngpwr Network Party in Home een groot succes.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Eerste Youngpwr Network Party in Home een groot succes.

Met meer dan 250 enthousiaste bezoekers is de eerste Youngpwr Network Party een groot succes. Jongeren, studenten, ondernemers en geïnteresseerden waren op 22 maart samen in Home om te genieten van inspirerende powerinterviews met jonge ondernemers, artiesten en lokale ondernemers door Quote hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. Natuurlijk werd het optreden van de jonge succesvolle rapper Leafs ook goed ontvangen...

Schimmelpenninck interviewde de jonge ondernemers en artiesten op zijn eigen inspirerende wijze over alle aspecten van social media en het ondernemerschap.
Het werd al snel duidelijk dat de jonge ondernemers social media (lees Instagram, want Facebook en Linkedin is meer voor “ouderen”) zien als het communicatie middel met hun vrienden, fans en klanten. Artiesten Leafs (126k volgers) en Sarah Nauta (61k volgers) communiceren dagelijks via  Instagram stories. Het hebben van een grote “following op social” is extreem belangrijk voor je succes. Sarah Nauta gaf zelfs aan dat het aantal volgers inmiddels een belangrijke rol speelt bij het wel of niet mogen doen van bepaalde castings.

Ook het ondernemerschap kwam ruim aan bod. Tim van der Wiel (21) is mede-eigenaar van het succesvolle bedrijf Gospooky en Speaky. Bedrijven die zich volledig richten op communicatie via social media en voice met grote klanten als Hema, KLM, Chocomel en Tikkie. Het bedrijf, gevestigd aan het centraal station in Amsterdam heeft momenteel meer dan 20 werknemers in dienst. Tim is de jongste van allemaal.

Leafs (17) gaf aan het belangrijk te vinden om ook andere jongeren een kans te geven. “Ik vind het leuk om nieuwe artiesten een plek te geven in mijn shows.” Op de vraag of hij niet bang was dat hij zijn goed verdiende geld verkeerd besteed zou worden, antwoorde hij: “Nee, zeker niet. Mijn moeder is mijn manager. En moeders doen altijd het beste voor hun kinderen. Ik krijg gewoon zakgeld.”

Julius van Egmond (18) is een succesvolle dj uit Noordwijk. Hij draait zo nu en dan op grote festivals waar, zoals hij dat zelf aangeeft, een goed uurtarief mee te verdienen is. “Ik was graag direct meer met muziek gaan doen, maar ik heb samen met mijn ouders besloten om toch eerst mijn school af te maken. Daarna is mijn ambitie om zo veel mogelijk muziek te maken, en wellicht een muziek productie georiënteerde opleiding te doen.”

Namens het Youngpwr team zaten Lotte van der Woerd (20) en Max van Duin (18) on stage. Zij riepen alle jongeren op zich aan te melden bij Youngpwr.nl en ook aan de slag te beginnen met ondernemen. Kleine klussen, grote klussen, alles is mogelijk om geld te verdienen. Van oppassen tot dj of bijles geven.

Aan het einde van de interviews met de jonge ondernemers gaven Diederik van Egmond  (Van Egmond, Architecten), Stephan Stokkermans (Grand Hotel Huis Ter Duin), Michelle van Bohemen (Rabobank) en Cees van Wijk (Abin) als senior ondernemers en specialisten nog enkele tips aan de jongeren in het publiek. Groot denken, bij jezelf blijven, je passie volgen en gewoon heel hard werken met een positieve instelling. Daar kom je heel ver mee.

Founder Suzan Schouten over de avond: “ Ik ben heel blij en trots dat het zo succesvol is geweest. Ik vind het vooral heel leuk dat het gelukt is om zowel jongeren vanaf 13, studenten als volwassenen te inspireren. Met powerinterviews en een “vette” artiest in een perfect passende omgeving. Dat is allemaal gelukt dankzij een top Youngpwr team dat zich vrijwillig inzet en onze sponsors. Ik zie nu al uit naar een volgend feest met de echte lancering in 2020.”

Youngpwr.nl heeft inmiddels 220 talentvolle Youngpwrs in het bestand, waarvan er bijna 40 succesvol lokaal aan de slag zijn. Er zijn Youngpwrs die kunnen oppassen, bijles geven aan kinderen of middelbare scholieren, computerzaken regelen, een kinderfeestje organiseren of bij social media helpen. Alles is mogelijk. Dus als je hulp nodig hebt, op welk gebied dan ook, meld je klus aan bij Youngpwr.nl


Foto met dank aan Marchel Verheggen Fotografie


Namen bij de foto:
Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote
Max van Duin (18, Youngpwr en zelfstandig ondernemer bij Allfootball) , Sarah Nauta (20), Leafs (17), Lotte van der Woerd (20 Youngpwr), Tim van der Wiel (20) en Julius van Egmond (18).

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)