Datum: 25-06-2019 - 01:46
22
mrt
'19
Wethouder Roberto ter Hark geeft startsein cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wethouder Roberto ter Hark geeft startsein cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten. (foto's)

Wethouder Roberto ter Hark van de gemeente Noordwijk heeft op donderdagmorgen 21 maart in De Schelft in Noordwijkerhout, het startsein gegeven voor een rijvaardigheidscursus voor 50+ automobilisten. De druk bezochte rijvaardigheidscursus voor 50+-automobilisten wordt gegeven door de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen (VVN)....

De rond de 80 automobilisten (verdeeld over een sessie in de ochtend en in de middag) uit de verschillende dorpen kregen door middel van een rit met een rijinstructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht in de eigen rijvaardigheid. Ook konden zij geheel vrijblijvend advies vragen over bestaande problemen.

Wethouder Roberto ter Hark deed zelf ook nog een rijvaardigheidstest in zijn eigen auto onder begeleiding van een instructeur, hoe de wethouder het er van afbracht is niet bekend....

De rijvaardigheidsrit die één keer per jaar plaatsvindt is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rijinstructeurs met de cursisten in hun eigen auto ongeveer een half uur rijden. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test, het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Aansluitend hebben de cursisten in de ochtend en middag een aantal workshops bezocht waarin het gezichtsvermogen, het gehoor en reactievermogen werden getest, alle drie de bewegingsactiviteiten die relevant zijn voor het verkeer stonden allemaal centraal.

Tevens werd er ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Foto's BON.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat