Datum: 25-06-2019 - 01:50
22
mrt
'19
Agenda Palliam: Minder stress, meer leven. Het ritme van woorden van kracht voor de nacht. Labyrint wandelen langs zee.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Agenda Palliam: Minder stress, meer leven. Het ritme van woorden van kracht voor de nacht. Labyrint wandelen langs zee.

MINDER STRESS, MEER LEVEN Vanaf donderdag 4 april geeft mentor/coach Frank Jonker een training om met minder stress meer voluit te gaan leven. Wil je actief aan de slag gaan met je persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid tot aan je pensioen? Heb je jarenlang op topsnelheid gewerkt en ben je vastgelopen...

Of ervaar je veel stress door een ingrijpende verandering zoals een (dreigend) ontslag, een reorganisatie, faillissement of heb je last van burn-out gevoelens? In dit soort situaties is het belangrijk om een nieuwe stip op de horizon te zetten en samen met Frank Jonker de koers er naar toe uit te stippelen. Een gezonde, duurzame en succesvolle inzetbaarheid staan hierbij centraal. Met deze overtuigende P-class creëer je nieuwe perspectieven en krijg je meer grip op ’t leven. De cursus bestaat uit vijf maandagavonden in april en mei. Hierin ontvang je allerlei effectieve oefeningen, mindfulness training en praktische tips die leiden tot innerlijke groei. Meer informatie en inschrijven via de website van palliam. 

HET RITME VAN WOORDEN VAN KRACHT VOOR DE NACHT Op zaterdag 30 maart spreekt diaken Bertijn Prins vanaf 22.00 (!) uur in de Victorkerk te Noordwijkerhout zijn bijzondere woorden van kracht voor de nacht. Je kunt hieraan meedoen. Het ritme van het met elkaar uitspreken van een tekst is een oud en niet weg te denken ritueel dat allerlei positieve effecten kan geven. Het kan je bijvoorbeeld kracht geven voor wanneer het even tegenzit of vertrouwen op de goede afloop. Deze late avond is het moment om je in stilte terug te trekken en je te concentreren. Of je nu gelovig bent of niet, door samen deze zorgvuldig gekozen woorden hardop te herhalen, wordt je kalm en rustig. Tussendoor is er meditatieve muziek van Jos van der Hulst, Kariz van Amersfoort en Johan Veenbaas die kracht en ontspanning geeft. Inschrijven is bij www.palliam.nl De start in de Victorkerk is om 22.00 uur en het duurt een uurtje.  

LABYRINT WANDELEN LANGS ZEE Op maandagmiddag 1 april gaat Nel Hogervorst weer een labyrint langs zee wandelen. Zo’n labyrint staat voor een hedendaagse zoektocht naar zingeving en bezieling. Het is geen verwarrend doolhof van doodlopende wegen, maar een getekend pad langs de vloedlijn dat in een spiraal naar het eindpunt leidt. Je hoeft dus niet naar de weg te zoeken en je bereikt altijd je doel. Daardoor komen je gedachten tot rust wat maakt dat je kunt ontspannen, kunt concentreren en kunt mediteren. In een labyrint is niets opgelegd. Je bent vrij om te voelen wat het met je doet. De wandeling helpt om los te laten wat weg kan en er ontstaat ruimte om je grenzen te verleggen. De start is om 13.30 uur met een kop koffie of thee bij restaurant De Duinrand, Duindamseweg 17 in Noordwijk. Daarna ga je lopend of fietsend naar het strand (1 km) voor het labyrint. Inschrijven kan via www.palliam.nl Deelnemen kost € 5,- (of minder of meer).

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23.

Zie voor het volledige programma de website van palliam.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat