Datum: 28-02-2020 - 20:38
18
feb
'19
Korfbal: Top/SolarCompleet: nieuws vanuit het bestuur.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Korfbal: Top/SolarCompleet: nieuws vanuit het bestuur.

Het bestuur van TOP/SolarCompleet heeft in de afgelopen periode de contracten met Jan Niebeek, Ruben Boode en Timon Zuurmond verlengd. Zowel de TC Topsport als de trainersstaf zijn erg tevreden over de huidige samenwerking en zien voldoende uitdagingen om de samenwerking te continueren...

Daarnaast wordt TOP-speelster en ex-international Bregtje Braunstahl (37) komend seizoen aan de technische staf toegevoegd. Jan Niebeek blijft dus ook het seizoen 2019-2020 als hoofdtrainer/coach verantwoordelijk voor het eerste team van TOP/SolarCompleet. Daarnaast hebben het bestuur en Jan Niebeek principe-afspraken met elkaar gemaakt over een meerjarig dienstverband, waarbij Jan zich – naast het hoofdtrainerschap – ook op andere aandachtsgebieden voor de vereniging gaat inzetten. De concrete invulling hiervan gaat de komende maanden vorm krijgen.

Jan over zijn verlenging: “Fantastisch om te ervaren dat wij elkaar, na zo'n lange periode, nog steeds kunnen prikkelen om de lat nog hoger te leggen. Bij deze overeenkomst hebben we uitgesproken, dat de doelen die wij hebben behaald geweldig zijn en tegelijk willen streven naar de volgende stap. Daarnaast ben ik blij dat Bregtje komend seizoen bij de staf aansluit. Buiten het feit dat ik volledig in haar kwaliteiten geloof, hoop ik dat zij een voorbeeld is voor alle vrouwen in onze sport”.

Ruben Boode gaat komend seizoen Jan Niebeek assisteren bij het trainen en het coachen van het eerste team. Daarnaast blijft Ruben ook komend seizoen een belangrijke rol vervullen bij de jeugd van TOP/SolarCompleet als Hoofd Opleidingen en als adviseur bij de verdere ontwikkeling en uitvoering van het ‘TOP Korfbal College’.

Het tweede team van TOP/SolarCompleet staat komend seizoen onder leiding van Timon Zuurmond en Bregtje Braunstahl. Een mooie uitdaging, temeer ook omdat volgend seizoen een groot aantal talentvolle spelers en speelsters vanuit de junioren bij de toch al jonge selectie aan gaat sluiten. Bregtje over haar nieuwe functie en uitdaging: “Het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan! Ik heb daarom ontzettend veel zin om weer ‘actief’ in het korfbal aan de slag te gaan. Het is bovenal gaaf om deze rol bij TOP in te mogen vullen met een jong en ambitieus team én een mooie staf”.

Frits Haan, de huidige assistent van Jan Niebeek, heeft eind 2018 al intern aan de technische staf en de TC Topsport aangegeven, komend seizoen een jaar rust te willen nemen. Frits heeft, met zijn ruime ervaring op het trainersvlak, de afgelopen drie seizoenen met veel passie en toewijding een belangrijke rol vervuld in de ontwikkeling en de successen van de selectie. Het is dan ook niet de samenwerking, die hem tot deze keuze heeft gebracht. Frits en de TC Topsport blijven met elkaar in gesprek over een mogelijke terugkeer in het seizoen 2020-2021. Voor nu bedanken wij Frits voor zijn bijdrage in de afgelopen periode!

Met het verlengen van de contracten en het aanstellen van Bregtje Braunstahl verwacht de club invulling te geven aan haar doelstellingen om in de top van de Korfballeague te blijven presteren en haar talenten de mogelijkheid te bieden om zich optimaal te ontwikkelen.