Datum: 29-03-2020 - 23:04
09
feb
'19
Opening 'Galerie Binnen' door Wethouder Welzijn, de heer Salman.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Opening 'Galerie Binnen' door Wethouder Welzijn, de heer Salman.

Galerie Binnen stelt amateur fotografen en kunstenaars in de gelegenheid hun werk voor een groot publiek te exposeren, voor een langere periode, in de kern van Noordwijk. Het idee voor een galerie in Noordwijk ontstond….

tijdens een gesprek met Daniel Tavenier tijdens het maken van zijn boek. We kwamen tot de conclusie dat er in Noordwijk geen ruimte is om werk van kunstenaars en fotografen te exposeren, terwijl daar wel behoefte naar is en we in Noordwijk zeer veel bijzondere kunstenaars en fotografen hebben die dolgraag hun werk aan een groot publiek willen laten zien. Met ingang van 8 februari 2019  is het mogelijk voor genoemde doelgroep meerdere weken achtereen te exposeren zonder dat de exposant, amateurs en hobbyisten, daar geld voor hoeft te betalen. Ook de bezoekers hebben vrij toegang tot de expositie en op gezette tijden zal de kunstenaar zelf ook aanwezig zijn om zijn of haar werk toe te lichten.

De expositie ruimte zal worden ingericht in de huidige winkel van Foto van Kampen, het gedeelte aan de Raadhuisstraat zal hiervoor verbouwd en ingericht worden. Foto van Kampen zal de exposanten ook ondersteunen bij het maken van de eigen expositie als het gaat om fotobewerking, afdrukken en inlijsten. Als eerste zal fotografe Saskia van der Linden haar werk, Iconische Noordwijkers, in het schilderslicht exposeren bij Galerie Binnen.

Het is de bedoeling dat er om de zes weken een andere exposant zijn of haar werk ten toon kan stellen. Inmiddels zijn er al voldoende potentiële exposanten om de komende maanden te vullen en zijn we in gesprek met belangstellenden. We willen in ieder geval geheel 2019 deze ruimte beschikbaar houden voor de galerie en ervaring opdoen. Daarna besluiten we of we hiermee doorgaan en hoe. Dit initiatief past in het themajaar; Cultuur verbindt!

FOTO'S: Richard van Egmond