Datum: 26-06-2019 - 18:16
13
jan
'19
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marit Hogervorst-Bierhoff
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marit Hogervorst-Bierhoff

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld reikte op zaterdag 12 januari 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Marit Hogervorst-Bierhoff. De uitreiking vond plaats tijdens...

het Maestroconcert in sporthal De Schelft in Noordwijkerhout. Mevrouw Hogervorst heeft vanaf 2001 de volgende activiteiten onbezoldigd ontplooid:

2001 – heden: vrijwilliger bij en bestuurslid (2018 -heden) van de Chr. Muziekvereniging de Harpe Davids te Noordwijkerhout. Zij was lid van de commissie kerstsamenzang, de feestcommissie en de jubileumcommissie. Thans is zij voorzitter van de muziekcommissie. Daarnaast is zij actief in de lief-en-leedcommissie en voor de Maestrocommissie, die de Maestroconcerten georganiseerd heeft in verband met de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Verder organiseert zij mede de kerstsamenzang. In het bestuur is zij verantwoordelijk voor de jeugdzaken. Ze houdt zich o.a. bezig met het maken van de lesroosters, de voorspeelmiddagen en de muziekexamens van de Muziekbond.

2008 – 2018: vrijwilliger bij de Victorschool te Noordwijkerhout. Mevrouw Hogervorst was lid van de oudervereniging en klassenvertegenwoordiger. Zij organiseerde diverse klassenactiviteiten en hielp o.a. tijdens sportdagen, kerstactiviteiten en eindejaarafsluitingen.

2011 – heden: mevrouw Hogervorst is actief lid van de corsogroep KAVB Noordwijkerhout. Zij is verantwoordelijk voor de verslaglegging tijdens de vergaderingen, betrekt de nieuwe Noordwijkerhouters bij het bloemencorso en nodigt groep 8 van de Victorschool uit en begeleidt hen tijdens de opsteekdagen. Verder gaat zij op zoek naar mogelijke subsidies en zette zij een crowdfundingactie op voor een nieuw onderstel van de praalwagen van de KAVB. Mevrouw Hogervorst kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en betekenis van de activiteiten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat