09
jan
'19
Japanse studenten bezoeken burgemeester Hermans.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Japanse studenten bezoeken burgemeester Hermans.

De stad Hirado in Japan en de gemeente Noordwijkerhout hebben al jaren een stedenband. De nieuwe gemeente Noordwijk wil de stedenband met Hirado voortzetten. Momenteel verblijven er 12 Japanse studenten middels een studentenuitwisseling bij leerlingen van Teylingen College Leeuwenhorst. In oktober 2018 zijn leerlingen van Teylingen College Leeuwenhorst op bezoek geweest in Hirado...

en nu vindt dan het tegenbezoek plaats. Inmiddels is er voor de achtste keer een uitwisseling tussen het Teylingen College Leeuwenhorst en verschillende highschools uit de stad Hirado. Er is een uitgebreid programma van elf dagen waarin projecten op het gebied van  o.a. muziek, sport en cultuur elkaar afwisselen. Een bezoek aan burgemeester Hermans-Vloedbeld van Noordwijk kan dan natuurlijk niet ontbreken.

De Japanse studenten waren samen met de leerlingen van Leeuwenhorst te gast op het gemeentehuis in Noordwijk en werden welkom geheten door de burgemeester. Het welkomstwoord werd vertaald door de aanwezige Japanse tolk. Uiteraard hoort bij het bezoek ook een cadeau. De gasten uit Japan ontvingen uit handen van burgemeester Hermans en wethouder Sjaak van den Berg de nieuwe gemeentevlag.

Eerder deze morgen waren de studenten te gast bij Woonzorgcentrum Munnekeweij in Noordwijkerhout. Ondertussen een traditioneel bezoek daar dit bij elke uitwisseling plaats vindt. In de Tuinkamer hielpen de de leerlingen uit Hirado en van Leeuwenhorst mee met het inschenken van een kopje koffie en het uitdelen van een echte Hollandse stroopwafel.

De Japanse gasten hadden ook nog een leuke verrassing voor de bewoners en zongen een oud Japans lied. Na het Japanse lied was er tijd voor oer-hollandse muziek en bekend in heel Noordwijkerhout en iets daarbuiten, namelijk die enige echte onvervalste 'Noordwijkerhoutse Wals'. Het was weer een geslaagde ontmoeting tussen de ouderen van Noordwijkerhout en de jongeren van Japan en het Teylingen College Leeuwenhorst.

Foto's BON. Groepsfoto Noordwijk > Willem Krol.