Datum: 29-05-2020 - 02:03
05
jul
'18
Zweten met zicht op zee
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Zweten met zicht op zee

Noordwijk krijgt verplaatsbare buitenfitnesstoestellen op het hoge deel van het Vuurtorenplein. Zweten met zicht op zee. Heerlijk.

Gratis

De toestellen nodigen mensen uit om in beweging te komen of te blijven. Het gebruik is gratis. En is er een evenement? Dan kunnen ze gemakkelijk verplaatst worden.

10 van Noordwijk

Op zondag 15 juli nemen wethouder Gerben van Duin en Edwin van der Sar de toestellen feestelijk in gebruik. Ze doen dat tijdens de 10 van Noordwijk. De bekende sponsorhardloopwedstrijd. 

Voorkeursplek

De buitenfitnesstoestellen staan op een voorkeursplek. Uit participatiebijeenkomsten met inwoners, zorgcentra, de buurtsportcoaches, lokale sportaanbieders en Noordwijk Marketing bleek het hoge deel van het Vuurtorenplein de uitgelezen plek om te zien en gezien te worden. Ook tijdens een workout. Lekker sportief bezig. Dat mag gezien worden.

Naamsbekendheid

Met de verplaatsbare buitenfitnesstoestellen gaan twee sterren uit de Omgevingsvisie 2030 helder stralen: ‘Geweldige sportmogelijkheden’ en ‘Energieke samenleving’. En dat komt de naamsbekendheid van Noordwijk als sportiefste gemeente van Nederland zeker ten goede.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)