Datum: 19-03-2019 - 09:23
02
jul
'18
Modderdag met Moedertje Groen
Geschreven door Tessa Yanover

Modderdag met Moedertje Groen

Terwijl de zon onder gaat en de ruige wind de avond fris maakt geniet ik na van een volle dag in de volle wind aan zee. Daar waar land stopt, en de woeste zee begint speelde, vochten en streden diverse teams tegen elkaar. Modderdag is een landelijk initiatief van het IVN(Instituut voor Natuureducatie). Modder is niet alleen aarde met water, maar ook zand met water en dat hebben wij in Noordwijk genoeg!

Team de Zeepaardjes, de Zeemeerminnen,de Moddermonsters(ertjes), de Moddervechters, de Princessen, de Noordwijkse Gravers en wat losse teams met de aller jongste spruiten bouwde vlak voor hoog water hun toren van Modder en zand. Het was een heus gevecht geworden tegen het water. Niet alleen werden de deelnemers hierbij flink vies, maar het was ook een work-out. Er werd druk heen en weer gerend, geschept en met de handen het zand omgeploegd. Aanmodderen daar deden we niet aan!

Ik vind het echt fantastisch dat de eerste editie zo divers gezelschap was. Het bewijst maar weer dat je nooit te oud bent om te leren én te spelen!

Mijn missie om jong én oud in verbinding te brengen is gelukt. Het Team van de Noordwijkse Gravers bestond zelfs uit 3 generaties, hun stoere oma van 70 jaar deed ook gezellig mee. In het team van de Moddervechters zat de jongste deelnemer nog in de luiers! Ook de Princessen waren pas 3 en 4 jaar jong, maar wisten al precies hoe je vies kon worden.

De Zeepaardjes bouwden niet alleen met modder, maar er werden ook veel kwallen uit zee gevist. Gelukkig na een kort lesje over de Noordzee wisten de kinderen dat je oorkwallen gewoon kunt oppakken.

Alle deelnemers verdienden daarom een uurtje Privé Jutten met Moedertje Groen, maar de winnaars met de grootste toren van Modder waren de jongens van team de Moddervechters. Wethouder Dennis Salman beloonde de kinderen met de prijzen. Terwijl het laatste kasteel langzaam verdween in de woeste Noordzee.

Graag tot volgend jaar!

 

foto's ©Richard van Egmond

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat