Datum: 28-09-2021 - 10:23
22
jun
'18
Snurkfestijn levert € 6.000,- op voor Spieren voor Spieren
Geschreven door V.V. SJC

Snurkfestijn levert € 6.000,- op voor Spieren voor Spieren

Op 16 en 17 juni 2018 sloot de JO9 van voetbalvereniging SJC het seizoen af met het ‘Hotel aan Zee Snurkfestijn 2018’. Twee dagen vol sport, spel en plezier stonden in teken van de felbegeerde Snurkbokaal en natuurlijk ‘Spieren voor Spieren’.

De Stichting waar SJC z’n naam aan verbonden en z’n hart aan verknocht heeft. Het thema van de 8e editie van het Snurkfestijn was ‘De landen van het WK (zonder Nederland)’. In totaal 71 kinderen vormden 8 teams. De landen Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Brazilië, Portugal, Spanje en Argentinië gingen een hevige strijd met elkaar aan. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook in creatieve zin. De teams hadden zich uitgedost in passende outfits horend bij het land van herkomst, spandoeken werden in no-time uit de mouw geschud en drones werden de lucht in gestuurd om het festijn op ludieke wijze te vereeuwigen. Zaterdag werd een heus voetbal-WK afgewerkt en werd er gesprongen in Jumpin Noordwijk. Na het eten van zelfgebakken patat, Petje op/Petje af en een stevig kussengevecht, dropen de Snurkies af in de sporthal aan de Lageweg voor het doorbrengen van een korte nacht. Vroeg wakker stond een heerlijk ontbijt te wachten, om de competitie vervolgens voort te zetten met complexe, technische en vooral originele spellen, waarmee ook weer punten te verdienen waren voor de o zo gewilde Snurkbokaal. Eén van de spellen was het nemen van de penalty’s voor de Cees de Haas Penaltybokaal, waarvan de finale in de middag werd afgewerkt. In werkelijkheid begon het Snurkfestijn al een week of vier geleden. De jongens en meiden van SJC trokken het dorp in voor onder het verzamelen van lege flessen, wassen van auto’s, verkopen van aardbeien, stroopwafels, planten en pioenrozen. Als het maar geld in het laatje bracht. Geld voor een goed doel en een mooi bedrag bovendien. In totaal kon zondag een cheque van € 6.000,- worden uitgereikt aan Jeffrey Guijt, ambassadeur van Spieren voor Spieren. Een resultaat dat goed terecht komt en om trots op te zijn bovendien. Team Portugal, met in het bijzonder Enzo van den Bosch, heeft van alle teams het grootste bedrag bij elkaar verdiend. De Cees de Haas Penaltybokaal werd gewonnen door Tyson Sordam bij de eerstejaars jeugd, terwijl Mike Hiep de prijs pakte bij de tweedejaars. Uiteindelijk ging team Spanje er met de grote Snurkbokaal vandoor. Met bijzondere dank aan Jos en Fleur de Haas van Hotel aan Zee kan SJC terugkijken op een groot en meer dan geslaagd evenement. SJC, een vereniging die verenigt, bewijst dat steeds opnieuw!

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.