Datum: 26-02-2020 - 19:34
17
jun
'18
Wethouder van Duin en zitskiër Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in regio Holland Rijnland.
Geschreven door Holland Rijnland

Wethouder van Duin en zitskiër Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in regio Holland Rijnland.

Wethouder van Duin en zitskiër Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in regio Holland Rijnland.

 

Op 14 juni was de slotbijeenkomst van de Maand van Uniek Sporten in Huis ter Duin. Bij deze bijeenkomst werd door wethouder van Duin (wethouder Sport in de gemeente Noordwijk), Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur en Arjo Wijnhorst van Fonds Gehandicaptensport de app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland gelanceerd.

Uniek Sporten

Middels Uniek Sporten wil Fonds Gehandicaptensport dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Bij Uniek Sporten werken ze vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een handicap bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden ondersteunen ze sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden, maar helpen ze ook mensen met een handicap de juiste sport te vinden. Zo brengen ze sporters en sportaanbieders met elkaar in contact. Staat het aanbod van jouw sportvereniging nog niet in de app? Ga dan naar www.unieksporten.nl en meld het aan.

Maand van Uniek Sporten

Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland heeft van 9 mei tot 8 juni 2018 de Maand van Uniek Sporten plaatsgevonden. De maand van Uniek Sporten had twee doelen: het onderzoeken van de wensen en behoeften voor mensen met een beperking op het gebied van aangepast sporten, en de app Uniek Sporten op de kaart zetten. Sportkunde studenten van de Haagse Hogeschool hebben in 19 gemeentes (regio’s Holland Rijnland en Midden Holland) een grote bijdrage geleverd aan beide doelen. Een overzicht van alle acties is te vinden via #unieksporten2018 op Twitter en Facebook.

Slotbijeenkomst in Grand Hotel Huis ter Duin

Op 14 juni heeft in de Grand Hotel Huis ter Duin de grote afsluiting plaatsgevonden die mede mogelijk gemaakt was door de Wmo-regio Holland Rijnland en de gemeente Noordwijk. Het begon allemaal met een inspirerend gesprek tussen Wethouder van Duin en Jeroen Kampschreur over de weg naar zijn gouden medaille op de Paralympische Spelen van 2018. Vervolgens werd de app Uniek Sporten op spectaculaire wijze gelanceerd door Wethouder van Duin, Jeroen Kampschreur en Arjo Wijnhorst. Na de lancering was er vanuit NOC*NSF een workshop aangepast sporten waar de beginselen van aangepast sporten bij de buurtsportcoaches, studenten en beleidsambtenaren werden bijgebracht. De Sportkunde studenten van De Haagse Hogeschool kwamen na de pauze aan het woord om het proces en de resultaten te presenteren. Deze dag werd afgesloten met een netwerkborrel die fantastisch geregeld was door Grand Hotel Huis ter Duin.

 

(V.l.n.r. Arjo Wijnhorst, Wethouder van Duin en Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland)

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS