Datum: 27-05-2019 - 05:29

11
jun
'18
Opnieuw zes aanhoudingen na instellen van noodverordening
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Opnieuw zes aanhoudingen na instellen van noodverordening

Nadat de burgemeester van Noordwijk op donderdag 7 juni een noodverordening instelde, werden door de politie in de avond en nacht van zondag 10 juni zes personen aangehouden in de wijk Boerenburg. Er deden zich tijdens de daaropvolgende nacht geen bijzonderheden voor.

 

Aanhoudingen
Twee mannen van 18 en 19 jaar beiden uit Noordwijkerhout werden na 22:00 uur aangehouden omdat zij de noodverordening overtraden. Zij reden in het betreffende gebied met in hun auto een jerrycan en een ton met daarin benzine. Vier anderen konden geen verklaring geven waarom zij zich in het gebied ophielden en werden aangehouden. Alle aangehouden verdachten worden vandaag weer in vrijheid gesteld.

Op de huid
“Deze groep heeft zich op een zéér negatieve manier in de kijker gespeeld van de gemeente en de politie.” legt Henk Woppenkamp, teamchef Noordwijk-Teylingen, uit. “De noodverordening geeft ons als politie de ruimte om actief op te treden tegen deze groep en de min of meer op de huid te zitten. Doordat we nu een ruime mogelijkheid hebben om in het betreffende gebied personen te controleren en aan te houden, krijgen wij steeds meer zicht op de groep. We halen de raddraaiers uit de anonimiteit en brengen in kaart wie er verantwoordelijk zijn voor de overlast en onrust in de wijk. Tot nu toe heeft dat geresulteerd in 9 aanhoudingen.”

 

Op naar een Task Force
Burgemeester Jan Rijpstra, gemeente Noordwijk: “De noodverordening is nodig geweest om de situatie snel veilig te maken. In die opzet zijn we geslaagd. De komende dagen overleg ik regelmatig met de politie over de vraag of het nog nodig is de verordening te handhaven. Want het is en blijft een uitzonderlijk zwaar middel. Maar er is meer nodig. Ik bereid een tweede traject voor: samen met de buurt de wijk leefbaar maken en houden. Onze inwoners moeten zich veilig voelen. Daar hebben we iedereen bij nodig. De Task Force staat in de steigers.”

Noodverordening
De noodverordening heeft als doel om personen zonder een kennelijk doel uit de omgeving van het Rederijkersplein te weren. De noodverordening maakt het mogelijk dat verdachte personen door de politie preventief gefouilleerd kunnen worden op verboden voorwerpen. Ook voertuigen mogen doorzocht worden. De noodverordening is nog tot en met zondag 17 juni 23:59 uur van kracht tussen 22:00 en 06:00 uur de volgende dag.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat