12
me
'18
Hoog van de toren blazen
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Hoog van de toren blazen

Op zaterdagmiddag 7 juli 2018 wordt vanaf de trans van de toren van de Oude Jeroenskerk het muzikale evenement  “Hoog van de toren blazen” gehouden.

 

In het zomerseizoen wordt elke zaterdagmiddag de toren van de monumentale Oude Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen opengesteld voor publiek. Jong en oud kan dan onder leiding van een gids de 147 treden tellende toren beklimmen met verhalen over de Noordwijkse geschiedenis,  om uiteindelijk te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over Noordwijk en de verre omgeving.  Door het seizoen worden er bijzondere evenementen georganiseerd om extra aandacht te vestigen op de openstelling van de kerktoren in Noordwijk Binnen. Op zaterdag 7 juli a.s. staat een muzikaal evenement, “Hoog van de toren blazen”,  op het programma.  Gedurende de gehele middag kunnen blazers op de trans van de toren, op veertig meter hoogte,  een optreden verzorgen van een kwartier.  

Voor dit evenement daagt de organisatie,  de torenklimcommissie,  enthousiaste (blaas-) muzikanten uit om deze uitdaging aan te gaan.  Een groep  blazers kan uit minimaal 2 en maximaal uit 10 personen bestaan. Vanwege de stenen wenteltrap kunnen alleen de wat kleinere blaasinstrumenten mee naar boven worden genomen,  zoals trompetten, hoorns en trombones. Maar ook saxofoons en/of klarinetten kunnen prima mee naar de torentrans.  Na het optreden vanaf de toren kunnen de muzikanten op de begane grond een toegift verzorgen.  Er wordt elk half uur gespeeld tussen 12.00 en 16.00 uur.  Een deskundige jury beoordeelt de torenoptredens.  Na afloop doet zij verslag in Café Thomas en ontvangt de winnaar een wisselbokaal.

Blazersgroepen kunnen zich tot uiterlijk eind mei a.s. aanmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “Hoog van de toren blazen”. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Na de aanmelding neemt de organisatie contact op. 

FOTO (Richard van Egmond).