Datum: 23-03-2019 - 05:53
16
apr
'18
Hattrick voor Tom Duindam en 0-4 winst in Groesbeek
Geschreven door VV SJC

Hattrick voor Tom Duindam en 0-4 winst in Groesbeek

Het was wel weer een lange thuisreis. Maar na de 4-0 overwinning  was dat geen onoverkomelijke ramp. Vooral met de wetenschap dat Silvolde het deze keer moest afleggen tegen Hollandia  en Leonidas niet kon winnen in Heerenveen, waardoor SJC nog steeds de ranglijst aanvoert.

 

De wedstrijd tegen de rode lantaarndrager Jong Achilles was op papier natuurlijk  een makkie. Met 9 punten en een doelsaldo van 31 voor en 68 zouden zij SJC normaal gesproken geen strobreed in de weg kunnen leggen. Maar na het ongelukkige verlies tegen Purmersteijn, was er bij de supporters toch wat angst.

Toen SJC het prachtige veld in Groesbeek betrad kon je echter zien dat er weer een strijdlustige ploeg op jacht zou gaan naar winst. En direct na de aftrap nam SJC dan ook het initiatief. Wat binnen de kortste keren resulteerde in kansen. Tot 2 keer toe was het de paal die een eerste SJC-treffer in de weg stond.

Toen het doelpunt maar niet wilde vallen werd het iets moeilijker. En de jeugd van BVO Achilles 29 werd ook wat gevaarlijk in de tegenaanvallen. Kevin Schelvis moest na een kwartier  handelend optreden. Hun snelle en balvaardige spitsen kwamen een paar keer dreigend door en een onnauwkeurigheid  bij een terugspeelbal werd SJC bijna fataal. Maar uiteindelijk kwam het rustsignaal zonder dat er doelpunten konden worden genoteerd.

In de 2e helft stond SJC er weer als een eenheid die nadrukkelijk op jacht ging naar doelpunten. En die kwamen er ook. De een nog fraaier dan de ander. Stef van der Zalm was met een keihard schot de maker van het eerste doelpunt. En niet veel later  was het Tom Duindam, die de eerste treffer van zijn hattrick liet bijschrijven: 0-2.

Hierna speelde SJC een gewonnen wedstrijd, Die nog veel meer glans kreeg toen Tom Duindam met een werkelijk fantastische omhaal doel wist te treffen: 0-3.

En de koek was in het overigens heel matig bezette stadionnetje,nog niet op. Geheel in verhouding met het overwicht in de wedstrijd viel, dus ook al via Duindam, de 0-4.

De meegereisde SJC-supporters zorgde hierna voor  een passende overwinningssfeer, de SJCers verlieten met blije gezichten de grasmat. Tom Duindam was natuurlijk man of the match. En hij sprak van een verdiende overwinning. Over de toekomstige wedstrijden die mogelijk nog iets moois kunnen opleveren, omdat de concurrentie ook punten verspeelden,zei hij: ‘Wedstrijd voor wedstrijd spelen. En dan niet naar anderen maar vooral naar ons zelf blijven kijken’. Bestuurslid Michel Zwagerman had vast gesteld dat Achillus bepaald geen slechte ploeg was. Hij bleek optimistisch  richting de toekomst en sprak van het moeten spelen van 5 finales.

Trainer Sjaak Polak had een ploeg zien voetballen die weer durfde voetballen. Na een roerig weekje, waarin alle neuzen weer een kant op werden gezet. Polak ,die over een kampioenschap nog niet wilde praten, zegt daarover: ‘De gemaakte afspraken werden nagekomen waardoor we weer volop kansen creëerden. We moeten ons de komende weken vooral rustig houden en ons richten op de onderdelen waar we goed in zijn. Zondag is er de mogelijkheid om deze theorie in de thuiswedstrijd tegen het Delftse DHC al in praktijk te brengen. In de vorige wedstrijd (die waarin David Verweij de penalty stopte) bleek dit een lastige tegenstander. Maar winnen is niet onmogelijk dus wordt deze wedstrijd optimistisch tegemoet gezien.