Datum: 23-03-2019 - 05:49
15
apr
'18
Voorjaarsconcert 2018 van Crescendo met vele muzikale hoogstandjes.
Geschreven door Richard van Egmond

Voorjaarsconcert 2018 van Crescendo met vele muzikale hoogstandjes.

Zaterdag 14 april was er in theater de MUZE het jaarlijkse voorjaarsconcert van Harmoniekapel Crescendo. Het concert werd verzorgd door het A-orkest onder leiding van dirigent Dirk van der Niet die sinds een half jaar verbonden is aan Crescendo.

Het was een muzikaal feestje voor iedereen met vele hoogtepunten zoals de Concert Etude met solist Hendrik Jan Lindhout en “The Wind in the Willows”, indrukwekkend verteld door Nathalie van den Haak.

Voor de pauze werd een aantal jubilarissen gehuldigd. Frans Kales - 12 ½ lid, Willeke Kouwenhoven - 50 jaar lid en Dick van Egmond zelfs 60 jaar lid van Crescendo.

In de pauze was er de jaarlijkse loterij met vele mooie prijzen van diverse sponsoren.

Na de pauze was het prachtige Golden Pass te horen van Jacob de Haan. Daarna trad een kleine formatie op bestaande uit Dirk van der Niet op de klarinet en trompettist Hendrik Jan Lindhout die als professioneel muziekdocent van Crescendo les geeft aan het koper. Zij speelden met een aantal muzikanten uit het orkest het vrolijke stuk Bátuta Corăghească.

Na het mooie A Musical Fantasy kwam één van de orkestleden verkleed als stripteasedanseres het podium op en probeerde de dirigent te versieren onder de klanken van The Stripper. Het was genieten, passie en vrolijkheid in één.

Ik verlang nu alweer naar het volgende event van Crescendo.

foto's ©Richard van Egmond