Datum: 19-09-2021 - 19:13
15
apr
'18
Op bezoek bij de burgemeester
Geschreven door Menno Visser

Op bezoek bij de burgemeester

Op uitnodiging van burgemeester Rijpstra hebben de leerlingen van groep 4A van obs “De Witte School” op donderdagmorgen 12 april jl.  een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Noordwijk. De kinderen werden hartelijk ontvangen door de burgemeester bij de ingang van het gemeentehuis en meegenomen naar de raadszaal.

Daar werden zij getrakteerd op limonade en een koekje.

Voorafgaand aan het bezoek hadden twee leerlingen (Noah en Thijmen) een spreekbeurt gehouden over “De burgemeester”. De leerlingen waren dus al aardig op de hoogte van de werkzaamheden van een burgemeester. De kinderen mochten vragen wat ze wilden. Niet alleen wilden ze weten hoe oud de burgemeester was, maar ook wat hij lekker vindt. Zo ontstond een geanimeerd gesprek. De burgemeester onthulde dat hij graag kookt (Thais), maar ook dat hij in het Nederlands voetbalelftal van burgemeesters speelt.

Aan het eind van het bezoek nam de burgemeester de kinderen mee naar zijn werkkamer. Iets dat hij niet vaak doet met bezoekers! Bij het vertrek kregen de kinderen een presentje mee. Een tasje met daarin een keycord van de gemeente Noordwijk, een balpen, een sticker en een kleurplaat. Al met al een geweldige ochtend, zowel voor de kinderen als hun begeleiders.

foto's ©Richard van Egmond

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.