Datum: 19-09-2021 - 19:12
05
apr
'18
Nathalie Michielsens-Grasso vraagt uw aandacht voor stille ramp bij Metakids Obstacle Race
Geschreven door Metakids

Nathalie Michielsens-Grasso vraagt uw aandacht voor stille ramp bij Metakids Obstacle Race

Zondag 15 april start op het strand van Noordwijk de eerste Metakids Obstacle Race. Honderden deelnemers zullen klimmen, rennen en obstakels overwinnen. Nathalie Michielsens-Grasso, directeur Metakids: ‘Hiermee vragen we aandacht voor het uitbannen van de obstakels waar kinderen met metabole ziekten iedere dag tegenaan lopen.

Deze stille ramp moet de wereld uit.’
Met de Obstacle Race vraagt Metakids aandacht voor de drie grootste hindernissen die er zijn voor metabole ziekten (ook wel stofwisselingsziekten) in Nederland en wordt geld ingezameld voor onderzoek. Metabole ziekten zijn de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland, maar nog onbekend bij het grote publiek.
Waar de deelnemers hun uithoudingsvermogen testen door onder netten te tijgeren door het zand, is het voor veel kinderen met een metabole ziekte niet vanzelfsprekend om te sporten. Het komt vaak voor, want meer dan 10.000 gezinnen in Nederland kampen dagelijks met de obstakels die metabole ziekten met zich mee brengen. Voor meer dan de helft is op dit moment geen behandeling mogelijk. Ze hebben weinig energie of raken hierdoor lichamelijk en geestelijk beperkt. Een groot deel van hen overlijdt bovendien jong.
Deelnemers Seth en Ditta weten dat als geen ander. Hun zoontje Olivier overleed op 8-jarige leeftijd door een metabole ziekte. Ditta: "We doen mee met deze run om geld op te halen voor onderzoek. Want wij gunnen al die andere kinderen die in de toekomst geboren worden, genezing." Samen met vrienden en familie gaan zij de ultieme test aan tijdens de Metakids Obstacle Race; de Quarter Pipe. Alleen met genoeg kracht komen deelnemers er bovenop. Dat element staat symbool voor de vechtlust van Metakids en alle metabole artsen in Nederland. Nathalie Michielsens-Grasso: "Wij geloven dat met genoeg fondsen alle metabole ziekten binnen dertig jaar behandelbaar zijn. Deze stille ramp moet en kan eindigen."
Details
Afstanden: 2, 6 of 12 kilometer.
Start: 10.30 uur.
Adres: Strandtent Nederzandt, Langevelderslag 52-54, 2204 AH Noordwijk
In november 2018 vindt de tweede Metakids Obstacle Race plaats in Amsterdam.

 

Elk jaar worden in Nederland rond de 800 kinderen geboren met een metabole ziekte. Voor ongeveer de helft daarvan bestaat helaas geen goede behandeling, waardoor zij jong overlijden of ernstig blijvende schade oplopen. Metakids werft fondsen voor onderzoek en brengt metabole ziekten onder de aandacht. Volg Metakids op www.metakids.nl en www.facebook.com/Metakids

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.