Datum: 19-09-2021 - 18:11
13
mrt
'18
NL Doet helpt Park Overbosch
Geschreven door Vrienden van Park Overbosch

NL Doet helpt Park Overbosch

Nieuwe takkenrillen en stapstammetjes

VOORHOUT – Dertig vrijwilligers zetten zich zaterdag 10 maart volop in voor het Overbosch. Zij hadden zich aangemeld in het kader van NLdoet en het eindresultaat was prachtig.

De Stichting Vrienden van het Overbosch had enkele klussen klaar liggen. Zo zijn er twee nieuwe takkenrillen gerealiseerd. De zijkanten van deze takkenrillen werden gemaakt door het vlechten van wilgentenen. Deze taak werd onder meer uitgevoerd door leden van de Rotary Oegstgeest.

Twee andere vrijwilligers kweten zich van de taak voor het verbeteren van de bestaande en plaatsen van nieuwe stapstammetjes. Deze stapstammetjes zijn een favoriete speelplek voor jonge kinderen in het Overbosch. Ook de brug over de vijver kreeg een flinke opknapbeurt én deze vijver werd ontdaan van veel bladeren, takken en zelfs hele stammen. Alle vrijwilligers werden goed verzorgd met koffie en een uitgebreide lunch. Als extra beloning na een dag hard werken kreeg iedereen een potje met blauwe druifjes mee naar huis.

foto ©Park Overbosch

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.