Datum: 18-08-2019 - 15:16
10
mrt
'18
Carmen in De Muze
Geschreven door De Muze

Carmen in De Muze

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de habanera en Het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent.

 

De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarop flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen. Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van   een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de opera Frankfurt. De Australische Kosky is een van ’s werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met ‘Sjostakovitsj’ De neus, een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen.

www.operaballet.nl

Zondag 11 maart, aanvang 11.00 uur. De plaatsbewijzen kosten € 19,00 (inclusief garderobe en consumptie). De balie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat