Datum: 22-03-2019 - 09:32
09
mrt
'18
Aldert Barnhoorn volgt Bas van den Berg op als raadslid CDA Noordwijk
Geschreven door CDA Noordwijk

Aldert Barnhoorn volgt Bas van den Berg op als raadslid CDA Noordwijk

Omdat raadslid Bas van den Berg door het aanvaarden van een nieuwe baan ‘met pijn in het hart’ moet vertrekken uit de gemeenteraad, zal Aldert Barnhoorn hem gaan opvolgen.


De wisseling van de wacht zal plaatsvinden op 15 maart. Fractie en bestuur van CDA Noordwijk zijn Bas dankbaar voor zijn inzet en verwelkomen Aldert in de gemeenteraad.

Aldert is als geboren Noordwijker reeds een bekend gezicht in Noordwijk en in de Noordwijkse politiek. Van 2010 tot 2014 was hij eerder al raadslid en vanaf 2014 werd hij commissielid. Veertig jaar reeds is Aldert actief in de handel met het Midden-Oosten. Zijn hobby’s zijn de beide voetbalverenigingen VV Noordwijk en SJC.

Speerpunten voor Aldert: meer inkopen doen bij lokale ondernemers als onderdeel van de strijd tegen de leegstand van winkels; het aanpakken van de parkeersituatie; van de verslechterende zorg voor ouderen en van de huisvesting van kwetsbare personen. Ook heeft Aldert een warm hart voor de agrarische sector.

Omdat Alderts dochter, Nathalie Barnhoorn, ook gemeenteraadslid is, heeft de fractie van CDA Noordwijk voor de zekerheid hierover navraag gedaan bij de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en bij het landelijke CDA. Daar blijkt geen bezwaar tegen te zijn.